Ηλεία: Στον Εισαγγελέα προϊστάμενος Νοσοκομείου

Ο προϊστάμενος των διοικητικών υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, αναμένεται να οδηγηθεί τη Παρασκευή, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που έκανε το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στον πρώην ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων), που βρίσκεται στην περιοχή «Λίμνες» Αλφειούσας, αλλά και στην περιοχή «Συντριάδα» του Πύργου, εντόπισαν επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα.

Στη

συνέχεια, οι επιθεωρητές έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα Πύργου, όπου κατέθεσαν μήνυση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη του 59χρονου διοικητικού στελέχους του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως, οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην απόφαση του δήμου Πύργου, να μεταφέρονται στις «Λίμνες» τα απορρίμματα και να συγκεντρώνονται σε δεματοποιητή, καθώς όπως υποστηρίζουν, θα υπάρξει μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.

Από την μεριά του, ο δήμος Πύργου ισχυρίζεται πως πρόκειται για προσωρινή λύση, μέχρι να κατασκευαστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, στη θέση «Τριανταφυλλιά» και προσθέτει πως έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

The post Ηλεία: Στον Εισαγγελέα προϊστάμενος Νοσοκομείου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα