Ιερώνυμος από Κεφαλλονιά: Περιοδεύσαμε στο νησί και πήραμε αποφάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Κεφαλλονιά βρέθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί και οι κάτοικοί του έπειτα και από τον νέο ισχυρό σεισμό, αλλά και να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σε απευθείας συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ιερώνυμος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο της Ιεράς Συνόδου. Επιπλέον,

σημείωσε ότι συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Σπυρίδωνα και με τις αρχές του τόπου, καθώς και ότι περιόδευσε για να δει τις ζημιές.

«Συντονίσαμε τις προσπάθειές μας η εκκλησία ο στρατός και η πολιτεία και έτσι καταλήξαμε σε ορισμένα συμπεράσματα, σε ορισμένες αποφάσεις που πρέπει να υλοποιήσουμε από αύριο μάλιστα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών, ο κ. Ιερώνυμος απάντησε ότι υπάρχει ανάγκη αρχικά για ζεστό φαγητό στα ιδρύματα, αλλά και στους ανθρώπους που είναι σκόρπιοι. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ένα κλιμάκιο από τα συσσύτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα μεταβεί στην Κεφαλλονιά και θα δίνει περίπου 500 μερίδες φαγητό την ημέρα.

«Ο στρατός φέρνει ήδη τα είδη της κουζίνας και οι στρατιώτες θα μαγειρεύουν. Τρόφιμα θα διαθέσει η εκκλησία», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναφορικά με την κατάσταση των ανθρώπων, ο κ. Ιερώνυμος σχολίασε ότι οι κάτοικοι είναι προβληματισμένοι, έχουν άγχος και αγωνία και περιμένουν την πρακτική αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πολιτεία.

The post Ιερώνυμος από Κεφαλλονιά: Περιοδεύσαμε στο νησί και πήραμε αποφάσεις (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα