Ιαπωνική κουζίνα.. με «άρωμα» Κρήτης

Ιαπωνική κουζίνα με «άρωμα»… Κρήτης περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, η επιχειρηματική συνάντηση μεταξύ κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων και της αντιπροσωπίας της εισαγωγικής ιαπωνικής εταιρείας «Firtst International Corporation», που πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο «Minoa Palace» στον Πλατανιά.

Ιάπωνες σεφ παρουσίασαν παραδοσιακές συνταγές από τη χώρα τους χρησιμοποιώντας κρητικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, ενώ παράλληλα

ο σεφ του ξενοδοχείου παρασκεύασε κρητικά πιάτα δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν κι άλλες δυνατότητες αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του υπεύθυνου της «Biolea» Γιώργου Δημητριάδη, ο οποίος συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη εταιρεία τα τελευταία 15 χρόνια.
«Οι Ιάπωνες είναι μια από τις καλύτερες αγορές στον κόσμο. Έχουν μεγάλη κουλτούρα στην κουζίνα τους και γι’ αυτό δεν τη φοβούνται και είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν πολλά και διάφορα πράγματα», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης και πρόσθεσε: « Όταν δοκίμασαν το λάδι σε γενικές γραμμές δεν τους άρεσε γιατί δεν είναι μέσα στην κουζίνα τους. Προσπαθούμε, λοιπόν, να τους δείξουμε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ελαιόλαδο αυτοσχεδιάζοντας και χωρίς να αλλάξουν την κουζίνα τους. Κι αυτό γιατί παρότι γνωρίζουν τα οφέλη που έχει το ελαιόλαδο και προσπαθούν να το εντάξουν στη δίαιτά τους δεν έχουν τον τρόπο. Γι’ αυτό είχαμε αυτή την ιδέα και κάναμε αυτή την πρόταση. Γιατί δεν μπορούμε να πάμε ένα μπουκάλι λάδι ή κρασί στην Ιαπωνία. Πρέπει να τους πουλήσουμε και τις οδηγίες χρήσης».

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια στο τμήμα αγορών της ιαπωνικής εταιρείας «Firtst International Corporation», Etsuko Yioshida, δήλωσε ενθουσιασμένη με την Κρήτη, αλλά και το ελαιόλαδο, ενώ τόνισε ότι το ενδιαφέρον της έχουν τραβήξει ακόμα το κρητικό κρασί και το μέλι.
Σε ό,τι αφορά δε το αν υπάρχουν κοινά στοιχεία ανάμεσα στην κρητική και την ιαπωνική κουζίνα η κα Etsuko Yioshida ανέφερε ότι κοινά χαρακτηριστικά τους είναι η ευρεία χρήση ψαριών και λαχανικών.

Πηγή: «Χανιώτικα Νέα»

Keywords
Τυχαία Θέματα