Η Βρετανία πουλάει σπίτια με… 1,5 ευρώ!

Μια έξυπνη καμπάνια για να αναβαθμίσει την περιοχή Stoke-on-Trent έχει στα «σκαριά» η κυβέρνηση της Βρετανίας, στο πλαίσιο της οποία πουλάει 35 σπίτια στη συμβολική τιμή της μίας βρετανικής λίρας το ένα, δηλαδή περίπου ενάμιση ευρώ.

Μάλιστα εκτός της αγοράς στη συμφωνία περιλαμβάνεται και ένα δάνειο 30.000 λιρών με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Τα σπίτια είναι των δύο ή τριών υπνοδωματίων και μέχρι στιγμής υπάρχουν 300 άνθρωποι που έκαναν αίτηση για να τα αποκτήσουν.

Η συγκεκριμένη περιοχή, η οποία βρίσκεται στα κεντροδυτικά της Μεγάλης Βρετανίας και ανήκει στην Κομητεία του Στράτφορντσαίρ,

είναι μια σχετική φτωχή περιοχή, γεμάτη από πρώην ανθρακωρύχους και άδεια εργοστάσια σιδήρου και χαλυβουργίας. Η τοπική αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, επιθέσεις με μαχαίρια και κλοπές.

Η διαδικασία λειτουργεί μέσω αιτήσεων και μετά το πέρας της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων, στις 12 Μαΐου, θα γίνει κλήρωσηγια τους 35 τυχερούς.

Φυσικά, για να αιτηθεί κανείς, πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. Να έχει εισόδημα κάτω των 30.000 λιρών μαζί με το σύντροφό του, να ζει στην περιοχή, να έχει δικαίωμα παραμονής στη Μ. Βρετανία, να μην έχει καμία κατοικία και να δεσμευτεί ότι θα ανακαινίσει το σπίτι και ότι θα μείνει σε αυτό για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Η περιοχή έχει 4,000 κτίρια εγκαταλελειμμένα και η τοπική αυτοδιοίκηση σκοπεύει να παρατείνει το μέτρο, αν πετύχει…

Keywords
Τυχαία Θέματα