Η Ρωσία αποπειράθηκε να κατασκοπεύσει τις G20

Την είδηση πως η Ρωσία είχε αποπειραθεί να κατασκοπεύσει τις άλλες χώρες – μέλη της Ομοσπονδίας των Είκοσι (G20) κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στην Αγία Πετρούπολη, μεταφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα στη Σύνοδο Κορυφής που έγινε στις 5-6 Σεπτεμβρίου, οι Ρώσοι οικοδεσπότες μοίρασαν στις εθνικές αντιπροσωπείες μνήμες USB και φορτιστές κινητών τηλεφώνων.

«Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν βαν

Ρομπάι εξεπλάγη από τα αναπάντεχα τούτα δώρα και ζήτησε από το προσωπικό ασφαλείας να τα εξετάσει. Οι πρώτες αναλύσεις, που έγιναν με τη συνδρομή των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ήταν «θετικές» ως προς την υπόνοια του ότι επρόκειτο για κατασκοπευτικό υλικό», επισημαίνει η Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Η εφημερίδα επικαλείται ως πηγές της διπλωματικές πηγές της Ε.Ε, οι οποίες επισημαίνουν ότι οι έκαστες εθνικές αρχές ασφαλείας διεξάγουν επιπλέον ελέγχους και πως δεν πρόκειται να διαβιβασθεί οποιαδήποτε επίσημη διαμαρτυρία στη Ρωσία έως ότου περαιωθούν αυτοί οι έλεγχοι.

Στο δημοσίευμά της η Κοριέρε Ντελα Σέρα δεν επισημαίνει σαφώς εάν κάποιο από τα μέλη των αποστολών αυτών χρησιμοποίησε κάποιες από αυτές τις συσκευές.

The post Η Ρωσία αποπειράθηκε να κατασκοπεύσει τις G20 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα