Η πρόταση Μιχελάκη για τους δανειολήπτες


Τα βέλη του ενάντια στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, κατά την συζήτηση του νομοσχέδιου για την ανακεφαλαιοποιήσης των Τραπεζών, εκτόξευσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.
Συγεκριμένα ο κ. Μιχελάκης είπε πως: «σ’ αυτό το τόσο ζοφερό και αποπνικτικό οικονομικό περιβάλλον, είμαι βέβαιος πως όλοι θα προτιμούσαμε να συζητούμε σήμερα ένα νομοσχέδιο για την προστασία και την ανακούφιση των δανειοληπτών, αντί να ασχολούμαστε, για μία ακόμη φορά, με ένα σχέδιο νόμου, που αφορά στην ενίσχυση των τραπεζών».
Στην

συνέχεια ο βουλευτής απευθυνόμενος στα μέλη της Κυβέρνησης τόνισε πως πρέπει να στηριχθούν άμεσα όλοι οι δανειολήπτες και όχι μόνο οι υπερχρεωμένοι του «νόμου Κατσέλη», καθώς όπως σημείωσε ο ίδιος, «τώρα απειλούνται και οι μέχρι σήμερα συνεπείς και φερέγγυοι δανειολήπτες, καθώς ανέλαβαν τις υποχρεώσεις τους κάτω από διαφορετικές οικονομικές συνθήκες και σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στις δυσβάστακτες δόσεις προς τις τράπεζες, αλλά και στις ιδιαίτερα αυξημένες φορολογικές τους υποχρεώσεις που κυριολεκτικά εξανεμίζουν το συνεχώς μειούμενο εισόδημά τους».
Ολοκληρώνοντας ο βουλευτής έκανε και μία πρόταση σχετικά με την συγκρότηση ενός ρεαλιστικού ποσοστιαίου ορίου, θέτοντας ως παράδειγμα το 30%, επί των μηνιαίων αποδοχών κάθε δανειολήπτη για καταβολή δανειακής δόσης, «προκειμένου να διασφαλιστεί για τον καθένα ένα περιθώριο αξιοπρεπούς διαβίωσης», όπως τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα