Η περιπέτεια των 4 εποχών ανεβαίνει στο σανίδι…

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 στις 15.00 το μεσημέρι

Οι Εκδόσεις Καρυδάκη μεταφέρουν το πολυβραβευμένο βιβλίο της Μαρίζας Γεωργάλου, μια ιστορία που όλοι αγαπήσατε, στη σκηνή του θεάτρου Ροές σε διασκευή του Στέλιου Χατζηαδαμίδη και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη.

Οι ήρωες που εικονογράφησε η βραβευμένη Κατερίνα Χαδουλού, ζωντανεύουν και συνομιλούν με τους 5 πρωταγωνιστές: 5 παιδιά που όπως όλοι, μικροί και μεγάλοι ψηφίζουν το καλοκαίρι,

την αγαπημένη εποχή για αιώνιο βασιλιά…

Ποιες αλλαγές όμως και ποιες αναπάντεχες ανατροπές φέρνει αυτό στο οικοσύστημα; Τι αλλάζει στη ζωή όλων;

Τα μείζονα ζητήματα για την ισορροπία του πλανήτη και την αρμονία της Φύσης τίθενται για προβληματισμό μέσα από απλό και συνάμα ευφυή θεατρικό λόγο κατανοητό από τον παιδικό νου και ιδανικό για την όξυνση των σκέψεων ενός ενήλικα. Νοήματα, συναισθήματα, σκέψεις ακολουθούν την κορύφωση του θεατρικού θεάματος, όσο η πλοκή εξελίσσεται και μελοποιείται από τις συνθέσεις των πρωτότυπων κομματιών του Ευριπίδη Ζεμενίδη σε στίχους του Γιώργου Μυζάλη.

Μια παράσταση αληθινή διδασκαλία που μυεί τα παιδιά σε πανανθρώπινες και κοσμικές αξίες για την Αρμονία, το Σεβασμό, την Ισορροπία και τη Σοφία της Φύσης, εκφράζοντας σπουδαία νοήματα για την Ευγνωμοσύνη, τη Συγχώρεση, την Αγάπη και την Αναγνώριση.

Η περιπέτεια των 4 Εποχών μιλά απευθείας στην καρδιά των παιδιών, ευαισθητοποιώντας τα από τη δημιουργική αυτή ηλικία να διαμορφώσουν θετικές πεποιθήσεις και να λάβουν ενεργό ρόλο, συνειδητή δράση στο ευρύτερο σπίτι τους, τη Γη…

Αυτή η παράσταση, διαφέρει από πολλές άλλες με συναφή οικολογικά μηνύματα καθώς καθιστά τα παιδιά, τους νέους πρωταγωνιστές, δημιουργούς της δικής τους πραγματικότητας, οραματιστές που υλοποιούν την αλλαγή και αλλάζουν τα λάθη του παρελθόντος περνώντας νοήματα ευθύνης και δυναμικής, δίνοντάς τους κίνητρο να γίνουν ενεργοί πρεσβευτές μιας αρμονικής ζωής στον πλανήτη.

Όμως, όλα αυτά γίνονται με τον πιο διασκεδαστικό και απολαυστικό τρόπο, αφού ο χορός και το τραγούδι ανεβάζουν το κέφι και την ενέργεια. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του διακεκριμένου σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη, οι χορογραφίες του Αλέξανδρου Κεϊβανάη, οι φωτισμοί του Γιώργου Τέλλου και το video art του Κοσμά Φιλιούση δίνουν στη θεατρική πλοκή διάσταση θεάματος.

Η θεατρική παράσταση της Περιπέτειας των 4 Εποχών είναι μια ολοζώντανη αφορμή για να βγει από το όριο της σχολικής τάξης η συζήτηση για το περιβάλλον, να γίνει συμμέτοχος σε αυτή τη δράση και σε έναν συνειδητό τρόπο σκέψης κάθε παιδί. Ο εκπαιδευτικός φέρνοντας τους μαθητές στη θεατρική παράσταση τους κάνει ενεργούς μετόχους της δικής τους πραγματικότητας, τους δίνει τροφή για σκέψη και κίνητρα για δράση, κάνοντας την παράσταση μέρος μιας σειράς από δράσεις για το περιβάλλον καθ’ όλη την εκπαιδευτική χρονιά.

Η μουσικοθεατρική παράσταση δίνει πνοή στο αγαπημένο ομώνυμο βιβλίο που βρίσκεται στις λίστες Φιλαναγνωσίας των σχολείων χάρη σε μια σειρά από διακεκριμένους συνεργάτες σε παραγωγή Εκδόσεων Καρυδάκη και με την πολυετή εμπειρία του θεάτρου ΡΟΕΣ σε πετυχημένες καλλιτεχνικές παραστάσεις, είναι ένα κάλεσμα για όλους τους μαθητές. Είναι ένα μήνυμα πως μπορούμε να έχουμε την πραγματικότητα που ονειρευόμαστε, πως μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο που μας αξίζει αξιοποιώντας τα μαθήματα του παρελθόντος. Είναι αυτό που λαχταρά κάθε παιδί, μια έμπνευση για να αλλάξει τον κόσμο.

Οι συντελεστές

o Διασκευή σεναρίου: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
o Σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη
o Κοστούμια/Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
o Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Τίκου
o Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μυζάλης
o Μουσική: Ευριπίδης Ζεμενίδης
o Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κεϊβανάη
o Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Τέλλος
o Συνεργάτης σχεδιαστή φωτισμών : Παναγιώτης Τσεβρένης
o Video Art: Κοσμάς Φιλιούσης

o Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
 Μαρία Ελευθεριάδη
 Νικόλαος Ζιάζιαρης
 Ευγενία Λιάκου
 Βασίλης Παπαδημητρίου
 Φίλιππος Παπαχριστοδούλου

Παραγωγή: Εκδόσεις Καρυδάκη

Οι παραστάσεις

Θέατρο
ΡΟΕΣ, Ιάκχου 16, Γκάζι (δίπλα στο μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 34 79 426
www.theatroroes.gr

Διάρκεια παράστασης
75’

Ηλικία
Για παιδιά ηλικίας 5-10 χρονών.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Κάθε Κυριακή 11.30 π.μ & 15.00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 10€
Άνεργοι/Πολύτεκνοι/Φοιτητές: 8€

Παραστάσεις για τα σχολεία
Κάθε εβδομάδα Τρίτη-Παρασκευή 10.00 π.μ.
Απαραίτητη η κράτηση.

Στοιχεία επικοινωνίας για τις κρατήσεις σχολείων
Τ:210 27 17 140
Κ:6906 424109
Ε:[email protected]

Τιμή εισιτηρίου για τα σχολεία
7 ευρώ/μαθητή

Σημεία Προπώλησης εισιτηρίων

Επιπλέον πληροφορίες

Το βιβλίο

ISBN 978-960-98963-0-6

Σε χρόνια μακρινά, σε χρόνια περασμένα,
σε κάτι πράσινα παλάτια κι ανθισμένα,
τέσσερις άρχοντες, τέσσερις βασιλιάδες ζούσαν.
Τα ονόματά τους κάποτε, όλοι μπορεί ν’ ακούσαν.

Τι συνέβη όμως, όταν ένας απ’ τους βασιλιάδες, το ξένοιαστο και άτακτο Καλοκαίρι, αποφάσισε να κυβερνήσει μόνο του τον κόσμο και να μη δώσει τα ηνία στο Φθινόπωρο;

Και ποιο ρόλο έπαιξε ο Άνθρωπος σ’ αυτή την ξαφνική και ανήκουστη επανάσταση; Θα τους συγχωρήσουν οι άλλες εποχές όταν συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες της απληστίας και της απερισκεψίας τους;

Με μια υπέροχη εικονογράφηση της πολυβραβευμένης εικονογράφου Κατερίνας Χαδουλού και μια φρέσκια ματιά σ’ ένα πολύ επίκαιρο ζήτημα, αυτή είναι μια ιστορία για την απληστία των ανθρώπων, την ανάγκη για την αύξηση της παραγωγής και του κέρδους, αλλά και ένα σχόλιο για την αφέλεια και την απερισκεψία των σύγχρονων κοινωνιών που μπορεί να μας στοιχίσει κάτι περισσότερο από μια κλιματική αλλαγή: έναν άδειο, ακατοίκητο πλανήτη.

Στοιχεία βιβλίου

• Μια ιστορία που ευαισθητοποιεί τα παιδιά στα θέματα περιβαλλοντολογικής προστασίας του πλανήτη.
• Βραβείο Εικονογράφησης 2010- Ελληνικό τμήμα (Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου).
• Υποψήφιο για το 1ο βραβείο εικονογράφησης στα ΕΒΓΕ 2010.
• Υποψήφιο στην 23η Biennial of Illustrations Bratislava 2011.
• Προτεινόμενο στη λίστα Φιλαναγνωσίας για τα σχολεία.
• Πώληση δικαιωμάτων μετάφρασης σε 3 χώρες (Δανία, Ιταλία και Τουρκία).
• Δικαιώματα μετάφρασης υπό συζήτηση με 5 χώρες (Βραζιλία, Κίνα, Ισπανία, Γαλλία και Κορέα).
• Διαθέσιμο στο iBook store στην ελληνική γλώσσα και σύντομα και στην αγγλική.

Το έργο

Θα ξεκινάει κάπως έτσι……
Ξεκινάει μια ιστορία
Δίχως δράκους και θηρία
Που μιλάει για καλοκαίρια
Θάλασσες και πεφταστέρια
Δροσερά φρούτα τους δάσους
Και στιγμές μεγάλου πάθους……

Η θεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο είναι ένα θέαμα πλούσιο σε μουσική, χορό, χιούμορ και συναίσθημα που θα ενθουσιάσει και θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Οι 4 εποχές και οι φίλοι τους θα μεταδώσουν το μήνυμα “σώστε τον πλανήτη” μέσα από μία διαδραστική παράσταση και εξαιρετικές ερμηνείες ταλαντούχων ηθοποιών.

Και θα τελειώνει κάπως έτσι…..
Έλα κι εσύ στην εκδρομή μας
Πάμε να βρούμε τη φωνή μας
Να τραγουδήσουμε με χάρη
Του φθινοπώρου το φεγγάρι
Με μια βροχή του να ξεπλύνει
Κάθε μας έννοια και οδύνη…….

Βιογραφικά συντελεστών

Στέλιος Χατζηαδαμίδης

Ο Στέλιος-Ιωάννης Χατζηαδαμίδης, είναι θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Πριν από κάποια χρόνια πήρε την απόφαση “ν’ αλλάξει το όνειρό του” και από χημικός να βρεθεί στο χώρο του θεάτρου. Ευτυχής μεταστροφή απ’ ότι φαίνεται από τη μέχρι σήμερα πορεία του για τον ίδιο αλλά και για την τέχνη που υπηρετεί. Πρωτότυπη, ευφυής αλλά και σύγχρονη η γραφή του, με ματιά διεισδυτική και παιγνιώδη, έχει ήδη προκαλέσει την προσοχή του κοινού και των “ειδικών” του χώρου αποσπώντας βραβεία (βραβείο συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου) και διακρίσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα τη συνεργασία με σημαντικά ονόματα του θεάτρου, (Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Χρονάς, Σοφία Σπυράτου, Πέμυ Ζούνη, Νίκος Διαμαντής…).
Ο Στέλιος είναι ένας νέος άνθρωπος που από την μια πατά γερά τα πόδια του στη γη κι από την άλλη ονειρεύεται και δημιουργεί ουσιαστικά μέσα σ’ αυτή τη μίζερη εποχή που μας τυλίγει. Αναπτερωτικό παράδειγμα που με τη δουλειά του μας αλαφρώνει το σήμερα και μας “παρασύρει” στην ελπίδα των νέων με δυναμική.

Χλόη Μάντζαρη

Η Χλόη Μάντζαρη είναι απόφοιτος του Imperial College, όπου σπούδασε πολιτικός μηχανικός και στη συνέχεια του London Film School, όπου σπούδασε σκηνοθεσία. Διετέλεσε βοηθός του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο post production της ταινίας «Η σκόνη του χρόνου». Έχει επίσης εργαστεί ως βοηθός στο γραφείο της περίφημης Αμερικανίδας παραγωγού Christine Vachon, ηγετικής μορφής του αμερικάνικου ανεξάρτητου κινηματογράφου. Έχει συνεργαστεί στο θέατρο με σημαντικούς καλλιτέχνες (Romeo Castelucci, Σοφία Σπυράτου κ.ά.) για το Φεστιβάλ Αθηνών.
Έχει επίσης εργαστεί στην οργάνωση παραγωγής στη διαφήμιση, καθώς και σε μεγάλες παραγωγές, όπως η καλλιτεχνική εκπροσώπηση της Ελλάδας στην EXPO 2010 στη Σαγκάη, οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες (ICG, Αθήνα 2009), «Το περιβόλι του Τρελού» (2009) και «Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος» (2010-2011) με τον Διονύση Σαββόπουλο κ.ά. Έχει σκηνοθετήσει πέντε μικρού μήκους ταινίες. Ταινίες της έχουν προβληθεί σε διάφορα φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ των Καννών, το National Gallery του Λονδίνου και το Synch Festival.

Μανόλης Παντελιδάκης

Σπουδές:
• Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Αθήνα)
• Σκηνογραφία στη Σχολή Βακαλό (Αθήνα) και στην Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifes (Παρίσι) με υποτροφίες των Ιδρυμάτων Ωνάση και Β.& Ε. Γουλανδρή
Θέατρο:
Σε θεατρικές παραστάσεις στα περισσότερα Αθηναϊκά Θέατρα, το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., το Θέατρο Τέχνης, την Λυρική σκηνή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης , το Ανοιχτό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, το Φεστιβάλ Αθηνών και το Φεστιβάλ Επιδαύρου .

Γιώργος Μυζάλης

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ασχολείται με τη μουσική. Ως ακροατής, μουσικός, μουσικολόγος, κριτικός, στιχουργός. Θεωρεί σημαντικότερη των παραπάνω την ιδιότητα του ακροατή. Από μικρός «στα βάσανα» πέρασε από όλα τα στάδια της μουσικής εκπαίδευσης: ωδείο, μουσικό γυμνάσιο, μουσικό λύκειο, μουσικό πανεπιστήμιο, μουσικό μεταπτυχιακό και αυτό τον καιρό παιδεύεται και παιδεύει (ή και τούμπαλιν) ένα μουσικό διδακτορικό. Από το 1998 αρθρογραφεί περί μουσικής και μόνο (με ελάχιστες εξαιρέσεις) στο διαδίκτυο, αλλά και σε περιοδικά κι εφημερίδες. Συνεργάζεται με σημαντικές ιστοσελίδες του κυβερνοχώρου, ενώ, εδώ και δυο χρόνια, διατηρεί το blog: musicspins.blogspot.com. Όταν δεν ασχολείται με τη μουσική, τρέχει μεγάλες αποστάσεις ακούγοντας μουσική. Δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμα αν τρέχει για να ακούει μουσική, ή αν ακούει μουσική για να τρέχει. Κι αν είναι ροκ (αν λέμε), μην τον φοβάστε, έγινε κιόλας 30 (και βάλε) χρονών.

Ευριπίδης Ζεμενίδης

Πώς αντιδρά ένας γονιός όταν το τέκνο του πει ότι θέλει να γίνει μουσικός; Στην περίπτωση του Ευριπίδη Ζεμενίδη, που πήρε την απόφαση από μικρός και φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, τα πράγματα κύλησαν μια χαρά. Η μέχρι στιγμής μεγαλύτερη δικαίωση ήρθε πάντως χάρη στη σύμπραξή του με τον Διονύση Σαββόπουλο. «Θαυμάζω τον επαγγελματισμό του και την όρεξη που έχει να δοκιμάζει συνεχώς καινούργια πράγματα», μου είπε.

Με τον Σαββόπουλο, όπως και με άλλους σημαντικούς εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Ευριπίδης Ζεμενίδης συνεργάζεται ως ενορχηστρωτής και κιθαρίστας. Πρόσφατα όμως ολοκλήρωσε και τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Νηπιαγωγείο Αργά», που περιλαμβάνει δικά του κομμάτια.

Ωστόσο πόσο χρήσιμος αισθάνεται σήμερα ως τραγουδοποιός; Μάλλον αρκετά: «Θέλω να πιστεύω ότι ο τραγουδοποιός είναι όσο χρήσιμος ήταν και 500 χρόνια πριν – όλοι έχουμε την ανάγκη να ακούμε τραγούδια που μας αγγίζουν. Παραμένει χρήσιμος λοιπόν, προσαρμοσμένος πλέον στη νέα τάξη πραγμάτων, όπως συμβαίνει και σε όλα τα επαγγέλματα».

Γιώργος Τέλλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φραγκφούρτη Γερμανίας. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Universität des Saarlandes (Γερμανία) και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην Ελλάδα, ξεκίνησε ως συνεργάτης του Διευθυντή Φωτογραφίας Ανδρέα Μπέλλη, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στον χώρο του φωτισμού Σκηνής. Σήμερα, δραστηριοποιείται ως σχεδιαστής φωτισμών, έχοντας δύο γραφεία μελέτης φωτισμού σε Αθήνα και Φραγκφούρτη. Έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό παραστάσεων σε Ευρώπη, Αμερική, Κίνα και τις Αραβικές χώρες.

Αλέξανδρος Κεϊβανάη
Αποφοίτησε από την Κρατική Ακαδημία Τεχνών “Jordan Misja” της Αλβανίας και την Κρατική Σχολή Ορχηστική Τέχνης Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια Σύγχρονου χορού και Αυτοσχεδιασμού σε Νέα Υόρκη, Βιέννη, Αθήνα και Καλαμάτα με τους: David Dorfman, David Zambrano, Chrysa Parkinson, Inaki Azpillaga, Milan Herich, K.J.Holmes, Μaxine Heppner κ.α. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή και με το Bejart Ballet Lausanne. Καθως επίσης και με τις ομάδες χορού: Ελατήριο, Ομάδα Σύγχρονου χορού Χ.Μανταφούνης, Χορευτές, Sinequanon, Griffon, Yelp, Ευάνεμος, Έντεκα, Εννιάμορφο, Πρόσχημα, Χ-art, Adlib. Από το 2005 είναι μόνιμος συνεργάτης με το χοροθέατρο ΄΄Ροές΄΄ και βοηθός της Σοφίας Σπυράτου. Επίσης έχει συνεργαστεί με τους χορογράφους: Αγγελική Στελλάτου, Αθηνά Βάχλα, Νατάσα Ζούκα, Κωνσταντίνο Ρήγο, Ισίδωρο Σιδέρη, Μάχη Δημητριάδου, Rowan Thorpe, Κυριάκο Κοσμίδη, Δημήτρη Παπάζογλου κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Έχει χορογραφήσει τις παραστάσεις: «DA»(2013), «ΕΚΕΙΝΟΙ ΙΙ» (2013) , «εκείνοι» (2012) και «οχι μη δεν» (2009). Στο Θέατρο έχει επιμεληθεί την κίνηση στη παράσταση «απόπειρες» του Martin Crimp σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου και ως ηθοποιός συμμετείχε στην παράσταση «Εσείς πώς ζείτε, καλά ή καλύτερα;» της Ομάδας “SO7” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουρούμπαλη. Επίσης έχει εργαστεί ως ηθοποιός για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επίσης και με την διδασκαλία σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού.

The post Η περιπέτεια των 4 εποχών ανεβαίνει στο σανίδι… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Θόδωρος Αγγελόπουλος, κυριακη, καλοκαιρι, τίθενται, θεατρο, δραση, video, art, σχολεια, μετρο, ηνία, εβγε, γαλλια, κορεα, store, imperial, london, film, school, αγγελοπουλος, αθηνα, ελλαδα, expo, icg, festival, ωναση, δηπεθε, κρητη, blog, blogspot, ροκ, νέα, καλαματα, david, milan, holmes, yelp, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, νικος παπαζογλου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, νεος παπας, γιωργος αγγελοπουλος, αγγελικη, μιλα, ζουγανελη, εθνικη λυρικη σκηνη, ηνία, χωρες, τμημα θεατρικων σπουδων, γκαζι, δουλεια, εθνικη, εθνικο θεατρο, ηθοποιος, ισπανια, ιταλια, κινα, λυρικη σκηνη, μουσικη, ονοματα, ονειρο, περιοδικα, στιχοι, ταινιες, τηλεοραση, τραγουδια, φεστιβαλ αθηνων, φρουτα, χλοη, χορος, blog, blogspot, αγαπη, αγωνες, αυξηση, αξιζει, αμερικη, ανθρωπος, απληστια, αρμονια, αφορμη, βακαλο, βιβλιο, βιεννη, βρισκεται, βροχη, γινει, γινονται, γλωσσα, γραφεια, δαναη, δηπεθε, διδακτορικο, δωσει, διαδικτυο, εβγε, εγινε, ευγενια, ειπε, ελπιδα, εβδομαδα, εμπνευση, ενεργεια, εννοια, εποχη, εποχες, ευρωπη, ευφυης, τεχνη, ζωη, ζωης, ιδιο, ηλικια, ηρωες, θεατρα, διαφημιση, ισορροπια, εκδοσεις, κινηση, κυκλος, κοστουμια, λαθη, λυκειο, λυρικη, λογο, ματια, μεγαρο μουσικης, μηνυματα, μηχανικος, μαρια, νεα υορκη, νεα ταξη πραγματων, ομαδα, ουσιαστικα, παπαζογλου, παιδι, παιδια, παντειο, πανεπιστημιο αθηνων, περιβαλλον, πνοη, πρωταγωνιστες, ροες, ροκ, ρολο, σαγκαη, σεμιναρια, σιδερη, συζητηση, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκεψεις, σκηνοθεσια, σοφια, σπιτι, τίθενται, τμημα, τριτη, φεστιβαλ επιδαυρου, φεστιβαλ, φωνη, χιουμορ, χρονος, χαρα, ιωαννης, ωδειο, ωρες, art, δικαιωματα, david, εκδρομη, ελληνικα, εθνικο, ευριπιδης, festival, φιλοι, film, holmes, ιδανικο, imperial, καρδια, κυριακη, london, milan, ομαδες, ποδια, πωληση, school, σκηνη, σκηνικα, expo, θεματα, υπεροχη, βοηθος, ξεκινησε, χορογραφιες, yelp, store, ζουνη
Τυχαία Θέματα