«Η κυβέρνηση δεν ήταν τρικομματική, ήταν μονοκομματική»

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο το κόμμα του να στηρίξει υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες που θα υποδείξει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο Φώτης Κουβέλης στο περιθώριο συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερώτηση της Karfitsa.

«Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι χώρος συνθέσεων και προγραμματικών

συμφωνιών. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από τις αυτοδιοικητικές μας παρατάξεις και δεν θα υπάρξουν κεντρικές επιλογές, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Σε άλλη ερώτηση της Karfitsa, για το εάν η παραμονή στελεχών της ΔΗΜΑΡ στις θέσεις διοικητικών συμβουλίων οργανισμών σημαίνει επιμέρους υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, ο Φώτης Κουβέλης απάντησε πως η επιλογή τους έγινε βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων. «Δεν ανήκουν όλοι στη ΔΗΜΑΡ. Ζητήσαμε την παραίτηση υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων, όσων δηλαδή βρίσκονταν στον πυρήνα της κυβέρνησης. Αν θέλει η σημερινή κυβέρνηση να ζητήσει αυτή τις παραιτήσεις όσων υποδείξαμε».

Μιλώντας για τους λόγους αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση συνεργασίας ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως δεν ευθυνόταν μόνο η ΕΡΤ, αλλά η αποχώρηση ήταν αποτέλεσμα πολιτικών. «Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα