Η κόρη του «βασιλιά των Τσιγγάνων» σύμβουλος του Σαμαρά

Η όμορφη δικηγόρος, με σπουδές στη Βρετανία, εκτός από πολυετή εμπειρία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης δηλώνει και κόρη του «βασιλιά των Τσιγγάνων» και γνωστού τραγουδιστή Νίκου Χαλιλόπουλου.

Πρόκειται για την όμορφη Χριστίνα Χαλιλοπούλου, η οποία εντάχθηκε στο νέο οργανόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε χρέη αναπληρώτριας γραμματέως Κοινωνικής Συνοχής του κόμματος, με επικεφαλής την πρώην βουλευτή Επικρατείας Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα.

«Δεν κυκλοφορώ με τις κορώνες», σημείωσε η ίδια. Ο τίτλος του πατέρα της, όπως εξήγησε, καθιερώθηκε σε μια άλλη εποχή, τότε που η Ελλάδα

ήταν υπό βασιλικό καθεστώς, για να εκφράσουν οι άνθρωποι της φυλής μας την ευγνωμοσύνη τους σε έναν άνθρωπο που έχει μεγάλη κοινωνική προσφορά».

Στο Λονδίνο σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο London Guildhall-City και από τότε συνέχισε για την κατάκτηση του δεύτερου πτυχίου Ευρωπαϊκών Σπουδών, με εξειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο North London University.

Από το 1997 οργανώνεται στη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη βρετανική πρωτεύουσα. Το 2004 επέστρεψε στην Αθήνα, ύστερα από πρόταση του τότε γραμματέα της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αυτή τη φορά μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, μελέτησε και συνέταξε το εθνικό σχέδιο για την ενσωμάτωση των Τσιγγάνων, το οποίο και παρέδωσε προ ημερών στον κ. Σαμαρά.

Η ίδια λέει για τον Σαμαρά: «Ο πρωθυπουργός παλεύει με όλες του τις δυνάμεις. Είναι μεθοδικός και ο πλέον κατάλληλος για αυτή τη θέση».

Όσον αφορά για τα τσιγγανικά έθιμα, αναφέρει: «Στο τσιφτετέλι είμαι πρώτη. Οι Τσιγγάνοι είναι αυτοί που έχουν διαδώσει το δημοτικό τραγούδι».

Keywords
Αναζητήσεις
τσιγγανικη τσοντα, τσιγκανη τσοντες
Τυχαία Θέματα