Η ΦΑΓΕ…μοναχοφάης στον Καναδά

Μπορεί η ΦΑΓΕ στην Ελλάδα να έχει δημιουργήσει ένα κλίμα δυσαρέσκειας μετά την απόφασή της να μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο για μικρότερη φορολογική επιβάρυνση, όμως στο εξωτερικό τής πάνε όλα prima. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της είναι η απόφαση τελικώς της καναδικής κυβέρνησης να μπλοκάρει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τη διάθεση των προϊόντων του μεγάλου της ανταγωνιστή Chiobani στον Καναδά. Τα προϊόντα της τουρκικής Chiobani

διανέμονταν στην καναδέζικη αγορά, όμως επειδή η εταιρεία δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων, με βάση το οποίο είχε ενημερώσει το καναδικό υπουργείο Γεωργίας, και κυρίως τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας, τελικά είναι αναγκασμένη να αποσυρθεί από την αγορά.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι μπορεί η ΦΑΓΕ να έχει απολέσει μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ, λόγω του οξύτατου ανταγωνισμού, όμως αυτό δεν θα επιτρέψει να συμβεί στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενη και την κατοχύρωση του Ελληνικού γιαουρτιού και της Ελληνικής φέτας. Ήδη από πέρυσι βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με την Chiobani στην αγορά της Βρετανίας, την οποίο και μήνυσε εξαιτίας της χρησιμοποίησης του όρου ελληνικό γιαούρτι πάνω στις συσκευασίες των προϊόντων του. Ο Ελληνικός όμιλος αναφέρει στην προσφυγή του ότι τον όρο «ελληνικό γιαούρτι» μπορούν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο όσες εταιρείες διατηρούν παραγωγή στην Ελλάδα, κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Chobani, η οποία κατασκευάζει τα προϊόντα της στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα