Η επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την ΔΕΠΑ

Την απόφαση της Gazprom να μην προχωρήσει τελικά στην αγορά της ΔΕΠΑ ανακοίνωσε επισήμως το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

«Τα χρέη των ηλεκτροπαραγωγών που θα υπάρχουν προς τη ΔΕΠΑ έως τις 31/12/2015, θα μπορούσαν να επηρεάσουν μόνο οριακά το τίμημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την αποχή από τον διαγωνισμό για την πώληση της εταιρίας».
Αυτό αναφέρει σε δεύτερη ανακοίνωσή του

το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στην προσπάθεια να αιτιολογήσει το γεγονός ότι τελικά δεν υπεβλήθη δεσμευτική προσφορά από τη Gazprom και επιρρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, στη ρωσική πλευρά την ευθύνη για την αποτυχία.
Όπως τονίζει το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο, προκειμένου να πετύχει το μέγιστο δυνατό τίμημα για τη ΔΕΠΑ, δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει έως το ύψος των 180 εκατ. ευρώ τα συγκεκριμένα χρέη, ενώ επιπλέον δόθηκαν απόλυτα επαρκείς και δεσμευτικές εξασφαλίσεις για την μη χειροτέρευση της κατάστασης της ΔΕΠΑ από την κατακύρωση του διαγωνισμού έως και την απόκτηση των μετοχών από τον αγοραστή.
Έτσι, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, «οι αποφάσεις αυτές καλύπτουν πλήρως τους υποψήφιους αγοραστές, με δεδομένη, επίσης, την αναμενόμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον. Επιχειρηματικότητα σημαίνει ανάληψη σχετικών (επιχειρηματικών) κινδύνων. Ένας από αυτούς είναι και τα εισπρακτέα υπόλοιπα κάθε εταιρίας».
Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ καταλήγει ότι τα συγκεκριμένα χρέη «θα μπορούσαν να επηρεάσουν μόνο οριακά το τίμημα. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν δικαιολογείται η αποχή από τον διαγωνισμό και μάλιστα, όταν έχει προηγηθεί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και ενδελεχείς διαδικασίες μηνών. Ας αναζητηθούν, λοιπόν, αλλού τα αίτια για την μη συμμετοχή της Gazprom και όχι στην ελληνική πλευρά».

Σχετικά κείμενα:

Εξαφανίστηκαν Gazprom – Sintez από ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ!

Keywords
Τυχαία Θέματα