Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Ποια τρόικα και ποιες περικοπές; Εδώ είναι Ελλαδάρα, η χώρα του κεφιού και του γλεντιού. Δεν πάει να καίγεται το σπίτι μας, πρώτα η διασκέδαση. Λεφτά υπάρχουν και τα σκορπάμε στις πίστες.
Αυτή είναι η λογική όλων εκείνων που «έπνιξαν» στα λουλούδια λαϊκό αοιδό σε ξενυχτάδικο της Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών ακόμη που θα ήθελαν πολύ να βρίσκονται στο νυκτερινό κέντρο εκείνη τη βραδιά ή που θα βρίσκονται απόψε, Σαββατόβραδο,

σε κάποιο άλλο για να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Ειδικά αυτές τις ημέρες που το κέφι έχει ανέβει. Βλέπετε, οι ποδοσφαιριστές της εθνικής μας ομάδας θα πάρουν στις πλάτες τους σύσσωμο το έθνος και θα το οδηγήσουν σε νέους θριάμβους στα γήπεδα της μακρινής Βραζιλίας, για να τους δείξουμε πόσο δυνατοί, παρά τις κακουχίες, είμαστε.
Λοιπόν, δεν αναφέρουμε ούτε το όνομα του αοιδού, ούτε την επωνυμία του νυχτερινού κέντρου, στο οποίο δεκάδες εξ ημών σκόρπισαν χιλιάδες ευρώ για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους. Λίγο κέφι χρειάζεται, όταν την επόμενη μέρα έχεις να πληρώσεις χαράτσια. Τα χαράτσια μπορεί να μην τα αντέχεις, αλλά να πληρώνεις λουλούδια και ουίσκια αντέχεις. Ετσι είναι η ζωή στην Ελλαδάρα.
Θα πείτε ότι μπορεί να πήγαν μία και μοναδική φορά στα μπουζούκια, μπορεί να μην έχουν βιοποριστικό πρόβλημα και να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους χωρίς να γκρινιάζουν. Ναι, μπορεί, αλλά οι πιθανότητες να συμβαίνει αυτό είναι ελάχιστες, όσες και οι πιθανότητες να πήραν απόδειξη και εκείνη τη νύχτα να μη διακινήθηκε «μαύρο χρήμα».

Επειδή γενικώς δεν σκεφτόμαστε, δεν έχουμε ούτε μνήμη. Αρα, έχουμε ξεχάσει ότι του λουλουδοπόλεμου της Θεσσαλονίκης είχε προηγηθεί το γλέντι με τον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος από τον λαϊκό άμβωνα έβγαλε τη γλώσσα στη Μέρκελ και μας έκανε να αισθανθούμε πολύ, μα πολύ υπερήφανοι.

Προφανώς, αυτοί που επιδίδονται στον λουλουδοπόλεμο και χορεύουν ζεϊμπεκιές δίπλα στον Ρέμο έχουν την άποψη ότι για όλα φταίει η Μέρκελ. Θα τους συμβουλεύαμε, την ώρα που αυτοθαυμάζονται για τα επιτεύγματά τους, ή γελάνε με τα αστειάκια των λαϊκών βάρδων, να κοιταχτούν στον καθρέφτη, όπως τους παροτρύνει και ο «Ροκάς». Δεν νομίζουμε ότι θα καταλάβουν πολλά, αλλά είναι και αυτό μια αρχή.
Μπορεί, τουλάχιστον, να συνειδητοποιήσουν ότι πολύ «μαύρο χρήμα» έχουν πετάξει στις πίστες και έχουν βάλει στις τσέπες φοροφυγάδων τόσο πριν από τα μνημόνια, όσο και μετά την εισβολή της Μέρκελ στη ζωή μας.

Από την στήλη του Αιρετικού στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί

The post Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα