Η Ελλάδα ο αγαπημένος προορισμός διακοπών το φετινό καλοκαίρι για τους τουρίστες

Στην κορυφή των προτιμήσεων των ξένων τουριστών επιστρέφει η Ελλάδα, οι οποίοι μέχρι πέρυσι στρέφονταν σε άλλους προορισμούς κυρίως λόγω του φόβου εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και της αβεβαιότητας των διπλών εκλογών.

Παρόλο που η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση, «τα στοιχεία που φόβιζαν τους ξένους επισκέπτες», όπως λένε στελέχη της τουριστικής αγοράς, φέτος έχουν εξαλειφθεί, γεγονός που

λειτουργεί θετικά για τον τουρισμό της χώρας.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης αναφέρει: «Πλέον, ο τουρίστας από το εξωτερικό νιώθει σίγουρος ότι το ταξίδι του στην Ελλάδα δεν θα έχει απρόοπτα».Ακόμα και η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίση για κάποιους σημαίνει ότι από πλευράς τιμών υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για φτηνές διακοπές.

Ήδη από τα στοιχεία των κρατήσεων που γίνονται αυτήν την περίοδο μέσω του διαδικτύου, αλλά και των κατά τόπους Ενώσεων Ξενοδοχείων, προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι φέτος φτηνότερη σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατά 10% έως και 15%. Βέβαια υπάρχουν και μεμονωμένες περιπτώσεις που καταγράφονται αυξήσεις.

Επίσης, προκύπτει ότι ως προορισμός η χώρα μας φαίνεται να ξανακερδίζει τους τουρίστες που έχασε τα προηγούμενα χρόνια από την Ισπανία και την Τουρκία λόγω των χαμηλών τιμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα