«Η Ελλάδα είναι μπουρδέλο»

Με ένα προκλητικό δημοσίευμα σε βάρος της Ελλάδας επιστρέφει για ακόμα μία φορά το γερμανικό περιοδικό Focus. Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλλο» και γράφτηκε με αφορμή της επίσκεψη ενός δημοσιογράφου του περιοδικού στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικά ο Γερμανός δημοσιογράφος περιγράφει με βαριά λόγια την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας,

λέγοντας: «Κρίση, χρέη και διαφθορά: Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι και επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν ή την άκρα αριστερά ή την άκρα δεξιά. Η απελπισία είναι διάχυτη σε όλη την επικράτεια της χώρας” παρατηρεί ο απεσταλμένος του Focus, Peter Seiffert

«Στα Νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα χειρουργεία, δεν υπάρχει παροχή φαρμάκων -και οι περισσότεροι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα φάρμακα από την τσέπη τους, κάθε δεύτερος νέος είναι άνεργος ενώ όσοι εργάζονται έχουν υποστεί δραστικές περικοπές, το κράτος είναι υπερχρεωμένο -δεν υπάρχει πουθενά προοπτική και ελπίδα. Η Ελλάδα με τους 11,2 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού»

«Οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται βαθιά απογοητευμένοι -απογοήτευση που μετατρέπεται σε οργή και θα εκφραστεί την Κυριακή στις κάλπες. Στην ύπαιθρο επιβιώνεις. Οι άνθρωποι φυτεύουν λαχανικά και φρούτα, εκτρέφουν κότες και ζώα -και κάπως επιβιώνουν. Στην Αθήνα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη» ολοκληρώνει ο κ. Seiffert.

Αυτό που όμως ξεχωρίζει από το εν λόγω δημοσίευμα είναι η περιγραφή των ελλήνων πολιτών, για το πώς βλέπουν οι ίδιο την κατάσταση στη χώρα, η οποία όμως δεν διαφέρει και πολύ από αυτή του γερμανού δημοσιογράφου

«Η Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια δεν είναι μια Δημοκρατία -είναι ένα μπουρδέλο» δηλώνει ο κ. Γιώργος, 60χρονος μηχανικός αυτοκινήτων από την Καλαμπάκα στο γερμανικό περιοδικό.

«Από τη δικτατορία και έπειτα οι πολιτικοί κλέβουν, κλέβουν , κλέβουν -με αποτέλεσμα να μας καταστρέψουν» σημειώνει ο κ. Γιώργος στο Focus.

Keywords
Τυχαία Θέματα