Η διαπραγματευτική «γραμμή» Σαμαρά

Με τους επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα σημεία που αφορούν την κοινωνία και την οικονομία της Ελλάδας.

Ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει  στην τρόικα την βασική διαπραγματευτική «γραμμή» της κυβέρνησης κατά την

οποία δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε αύξηση στους φόρους και στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο να επιτευχθεί η απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή.

Επίσης, θα ζητήσει να υιοθετηθούν άμεσα ενέργειες  για την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και την αποκλιμάκωση των δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί.

Βασικό σημείο είναι, επίσης, η άμεση και ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με τις αποκρατικοποιήσεις, την απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Τέλος, μείωση του δημόσιου τομέα μέσω καταργήσεων και συγχωνεύσεων μεγάλου αριθμού φορέων που είναι ανενεργοί ή επικαλύπτονται, μέσω της εφαρμογής εκτεταμένων προγραμμάτων εργασιακής εφεδρείας και μέσω περαιτέρω περιορισμών στις προσλήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα