Η Χρυσή Αυγή ξαναχτυπά με κρυφές συνομιλίες Παππά-Τσιάρα

Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση μετά τους ισχυρισμούς του προφυλακισμένου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, που διατυπώνονται μέσω επιστολής του, κατά του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα. Κάποιοι κάνουν λόγο για μια ακόμη περίπτωση κυβερνητικού στελέχους που συνομιλούσε με την Χρυσή Αυγή παρασκηνιακά.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο έγκλειστος

στον Κορυδαλλό Χρ. Παππάς, ο κ. Τσιάρας του είχε εκμυστηρευτεί σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους στο υπουργείο και στο πολιτικό του γραφείο, στιχομυθίες από το υπουργικό συμβούλιο (!) και πως καταφέρονταν κατά του Πρωθυπουργού.

«Σας ρώτησα γιατί τα κάνει όλα αυτά ο Σαμαράς. Σας είπα χαρακτηριστικά «Μα τρελός είναι;» εκτεινομένης της συζητήσεως εκ μέρους μου και στην αναφορά κάποιων φημών. Με εκπλήξατε όταν μου απαντήσατε με απορία: «Το ξέρεις και συ;»» αναφέρει στην επιστολή του ο Χρ. Παππάς.

Ισχυρίζεται δε ότι ο κ. Τσιάρας του μετέφερε διαλόγους από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: «Ενθυμούμαι επίσης όλα όσα μου εκμυστηρευθήκατε σχετικά με το τι έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο που προηγήθηκε της εισόδου Βενιζέλου στην Κυβέρνηση. Ήσασταν ο μόνος που εναντιώθηκε και πήρε τον λόγο. Την παγωμάρα που νιώσατε όταν κανείς άλλος δεν αντέδρασε και πώς νιώσατε απελπιστικά μόνος. Εκείνη ακριβώς την στιγμή της σιωπής μου είπατε ότι καταλάβατε ότι ήσασταν πλέον εκτός ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Μετά και από τα έργα και τις ημέρες Βενιζέλου στην κυβέρνηση συνεχίζετε να έχετε τις ίδιες απόψεις; Νιώθετε την ίδια παγωμάρα;»

Παράλληλα, ο Χρ. Παππάς, ισχυρίζεται ότι ο τότε υφυπουργός τον… δικαίωνε στις επίκαιρες ερωτήσεις που έκανε εκ μέρους της Χρυσής Αυγής. «Στις κοινοβουλευτικές μας εκείνες συναντήσεις και εκτός φακού, μετά το πέρας των ερωτοαπαντήσεων, πολλές φορές μου είχατε πει «δίκιο έχεις σε ό,τι είπες αλλά τι να κάνω και τι να πω» ή «συνέχισε έτσι» ή «κάνε τέτοιες ερωτήσεις γιατί είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, όλα είναι διαλυμένα».

Επιπλέον με το γνωστό υπαινικτικό τρόπο (όπως συνέβη και στην περίπτωση Μπαλτάκου) ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ, αφήνει υπονοούμενα πως ο κ. Τσιάρας επέκρινε τον Α. Σαμαρά: «Θα αναφέρω και θα σας θυμίσω την κριτική σας στον Σαμαρά και την κυβέρνηση και πώς παραμείνατε στην θέση σας χάριν του πολιτικού σας μέντορα Δημήτρη Αβραμόπουλου διατηρώντας τις φρούδες ελπίδες να συμβάλλετε, ώστε να αλλάξουν τα κακώς κείμενα».

Όλες οι καταγγελίες του Χρ. Παππά, δεν συνοδεύονται πάντως από βίντεο, όπως στην περίπτωση Μπαλτάκου.

The post Η Χρυσή Αυγή ξαναχτυπά με κρυφές συνομιλίες Παππά-Τσιάρα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα