«Η Αθήνα δεν πρέπει να παραδοθεί σε όσους υποστήριξαν φαινόμενα ανομίας»

Στον Θοδωρή Δαφέρμο

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Θάνος Πλεύρης, ανοίγει σήμερα τα χαρτιά του στο «Π» και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους απέρριψε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και προτίμησε τη συστράτευσή του με την παράταξη του Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Ο πρώην βουλευτής υπογραμμίζει «ότι θα είμαστε στον δεύτερο γύρο και θα μας εμπιστευτούν οι Αθηναίοι ως νέα δημοτική αρχή».

Οσον αφορά το θέμα του τζαμιού,

επισημαίνει ότι «το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας ως υποχρέωση της πολιτείας αφορά μόνο τους Ελληνες και τους νόμιμους μετανάστες και όχι τους λαθρομετανάστες».

Τέλος, ο κ. Πλεύρης επιτίθεται στον κ. Σακελλαρίδη, τονίζοντας πως η παράταξή του «Ανοικτή Πόλη» ευθύνεται για αυτά τα φαινόμενα που διαχρονικά μαστίζουν της Αθήνα, καθώς τα υποστηρίζει με καταλήψεις, υιοθεσία των λαθρομεταναστών και χάιδεμα των κουκουλοφόρων.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στο να συμμετέχετε στον εκλογικό στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλευρό του Αρη Σπηλιωτόπουλου;

Η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αθήνα μπορείς» γίνεται προκειμένου να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά και της παράταξης για τον δήμο της Αθήνας. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος έχει αναδείξει στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα αναφορικά με θέματα ασφάλειας, λαθρομετανάστευσης και παραεμπορίου, της ανάγκης περιορισμού των πορειών και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας για τη λειτουργία της επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, για την ενδυνάμωση της επισκεψιμότητας της Αθήνας και την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας.

Αν εκλεγείτε θα παραμείνετε μέχρι το τέλος της θητείας σας ή με την πρώτη ευκαιρία θα επιστρέψετε στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Ο αθηναϊκός λαός με έχει τιμήσει δύο φορές ως βουλευτή και μία φορά ως περιφερειακό σύμβουλο. Είναι τιμητικό για εμένα να υπηρετήσω την Αθήνα και ως δημοτικός σύμβουλος. Η συμμετοχή σε ψηφοδέλτιο για την κεντρική πολιτική σκηνή σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσει την τυχόν εκλογή μου ως δημοτικός σύμβουλος, εντολή που θα τιμήσω με συνέπεια και ευθύνη. Είναι επιλογή μου η συμμετοχή σε τοπικό και όχι σε ένα κεντρικό ψηφοδέλτιο όπως το ευρωψηφοδέλτιο, διότι προτεραιότητά μου είναι η Αθήνα, πόλη την οποία γνωρίζω γειτονιά προς γειτονιά και κινούμαι σε αυτήν όχι ως περαστικός, αλλά ως δημότης και κάτοικος αυτής.

Η υποψηφιότητα Κακλαμάνη, που μετά τη διαγραφή του εμφανίζεται ως ανεξάρτητος, μπορεί να οδηγήσει τον κ. Σπηλιωτόπουλο εκτός β’ γύρου;

Τον κ. Κακλαμάνη τον σέβομαι και έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν μαζί του. Ο ίδιος επέλεξε -ως είχε δικαίωμα- να μη στηρίξει την επιλογή της παράταξης για τον δήμο. Ωστόσο, μετά την επιλογή του να μη στηρίξει και την κυβέρνηση, ψηφίζοντας παρών στην τελευταία ψηφοφορία της Βουλής, θεωρώ ότι ξεκαθάρισε το τοπίο ότι η παράταξη κατέρχεται στον δήμο της Αθήνας με ένα μόνο ψηφοδέλτιο, αυτό του «Αθήνα μπορείς» του Αρη Σπηλιωτόπουλου. Πιστεύω, λοιπόν, ότι και θα είμαστε στον δεύτερο γύρο και θα μας εμπιστευτούν οι Αθηναίοι ως νέα δημοτική αρχή.

Εσείς συμφωνείτε με τη δημιουργία τζαμιού που έχει ψηφιστεί με σχετικό νόμο από την κυβέρνηση της ΝΔ; Πώς βλέπετε την πρόταση Σπηλιωτόπουλου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα αυτό;

Ως βουλευτής έχω καταψηφίσει κάθε νομοσχέδιο που είχε σχέση με την ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό. Τζαμί στην Αθήνα σημαίνει επιπρόσθετη μεταναστευτική ροή, επιπλέον παραεμπόριο και υποβάθμιση. Το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας ως υποχρέωση της πολιτείας αφορά μόνο τους Ελληνες και τους νόμιμους μετανάστες και όχι τους λαθρομετανάστες. Δίπλα στον Παρθενώνα και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας δεν χωράει να φυτρώσει κανένα τζαμί. Είναι πολύ θετική η θέση του Αρη Σπηλιωτόπουλου κόντρα στην κεντρική εξουσία, την κομματική γραμμή και τη θέση των προηγουμένων δημοτικών αρχών.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή ο δήμος της Αθήνας; Ποια είναι η λύση που προτείνετε;

Η Αθήνα αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων που συνδέονται με την καθημερινότητα του Αθηναίου πολίτη. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει θέματα ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης. Η Αθήνα δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες που γκετοποιούν τις γειτονιές μας και αυξάνουν την εγκληματικότητα σε βάρος των Αθηναίων. Η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της τουριστικής ανάπτυξης της Αθήνας με την αρωγή ώστε η Αθήνα να γίνει τουριστικός προορισμός, να παταχθεί το παραεμπόριο και να περιοριστούν οι πορείες και οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Η Αθήνα είναι μια όμορφη και ιστορική πόλη που λόγω της αποτυχίας προηγούμενων δημοτικών αρχών έχει χάσει σειρά ευκαιριών. Δεν της αξίζει να χάσει και άλλες. Η τρίτη κατηγορία έχει να κάνει με τις υποδομές της Αθήνας και την αρωγή του δημότη να έχει καλύτερη πρόσβαση στις δημοτικές υπηρεσίες, ενώ η τέταρτη, που επηρεάζει και επηρεάζεται από τις προηγούμενες, είναι μια γενικευμένη ανομία που υπάρχει στον δήμο. Εγκληματικότητα, κατάληψη κτηρίων, δημιουργία γκέτο αναρχίας, τύπου κράτους Εξαρχείων, λαθρομετανάστες και υπερσυγκέντρωση, πορείες και βανδαλισμοί της πόλης, δημοσίων κτηρίων και επιχειρήσεων. Το ψηφοδέλτιο της υποτιθέμενης «Ανοικτής Πόλης» του κ. Σακελλαρίδη ευθύνεται για αυτά τα φαινόμενα που διαχρονικά τα υποστηρίζει με καταλήψεις, υιοθεσία των λαθρομεταναστών και χάιδεμα των κουκουλοφόρων. Δεν μπορεί, λοιπόν, η Αθήνα να παραδοθεί σε αυτούς που ανέχονται και συντηρούν τις παραπάνω καταστάσεις, ούτε σε δημοτικές αρχές που δεν μπόρεσαν να συγκρουστούν με αυτά. Ο συνδυασμός «Αθήνα μπορείς» έχει και την πολιτική βούληση και την ικανότητα.

Αποκαλυπτική συνέντευξη στο Παρασκήνιο που κυκλοφορεί εκτάκτως την Μεγάλη Παρασκευή!

The post «Η Αθήνα δεν πρέπει να παραδοθεί σε όσους υποστήριξαν φαινόμενα ανομίας» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα