Η απόδραση των 11 σε εικόνες

Συνελήφθησαν οι τρεις από τους 11 κρατουμένους που δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις από τους δραπέτες, που προς το παρόν διαφεύγουν τη σύλληψη, βρίσκονται στην περιοχή όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς είναι αδύνατο να διαφύγουν.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό των κελιών των κρατουμένων, κατά τη διάρκεια των ερευνών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση

της αστυνομίας, οι τρεις δραπέτες εντοπίστηκα σε δασική περιοχή, σε απόσταση περίπου 4 με 5 χιλιομέτρων από το Κατάστημα Κράτησης, στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, στις 14:00 περίπου το Σάββατο το μεσημέρι.

Όπως τονίζεται, από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο εσωτερικό των Φυλακών Τρικάλων βρέθηκαν αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως μια αυτοσχέδια σκάλα, φτιαγμένη από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έρευνα και στο κελί του Παναγιώτη Βλαστού όπου βρέθηκαν 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων καθώς και 2 μαχαίρια.

Από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός σε όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραπετών και των δραστών της χθεσινής ένοπλης επίθεσης στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων.

Στις έρευνες συνδράμουν Ομάδες Πρόληψης – Καταστολής Εγκλημάτων, της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, της Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, αλλά και σκύλοι ανίχνευσης και δυο ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας δεν βρέθηκαν όπλα ή κάλυκες εντός της φυλακής.Η αρχική εντύπωση ότι υπήρξαν πυροβολισμοί και μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα οφείλεται προφανώς σε σύγχυση.

Οι δράστες που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τους δύο φρουρούς ήταν έξω από την φυλακή σε ένα αυτοκίνητο και ο ένας από τους φρουρούς που τραυματίστηκαν ήταν στο κεντρικό φυλάκιο των φυλακών από όπου και απέδρασαν οι έντεκα κρατούμενοι με σχοινιά, γάντζους και αυτοσχέδιες σκάλες καλυπτόμενοι από τους συνεργούς τους που πυροβολούσαν συνεχώς έξω από το κατάστημα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 το Σάββατο το μεσημέρι, ολοσχερώς καμένο.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν τρεις εξωτερικοί φρουροί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Οι δυο από τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς που πυροβολήθηκαν από τους κρατούμενους χειρουργήθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής. Η κατάσταση του 40χρονου που είχε βληθεί στην κοιλιακή χώρα παραμένει κρίσιμη, ενώ βελτιώνεται η κατάσταση του 37 χρονου που είχε τραυματιστεί στα πλευρά. Ο τρίτος φρουρός είχε τραυματιστεί επιπόλαια και απλώς του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα