Η απιστία βοηθάει στο … αδυνάτισμα!

Μήπως παρατηρήσατε αλλαγές στα κιλά του/της συντρόφου σας; Αν έχει αδυνατίσει τότε πιθανότατα σας απατάει, καθώς βρετανική δημοσκόπηση έδειξε ότι οι άπιστοι χάνουν ευκολότερα τα περιττά κιλά, ενώ πάνω από τους μισούς άνδρες που συμμετείχαν, και το 62% των γυναικών, είπαν ότι έχασαν βάρος όταν άρχισαν να απατούν τον/την σύντροφό τους.

Η απιστία είναι ευεργετική περισσότερο για τις γυναίκες

Συγκεκριμένα, οι άπιστοι άνδρες δήλωσαν ότι κατά μέσον όρο έχασαν 3 κιλά, ενώ οι άπιστες γυναίκες 5 κιλά.
Ως

προς τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ο δρ Κρεγκ Τζάκσον, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, είπε: «Η απιστία ασκεί τρομερή ψυχική πίεση σε όποιον την κάνει. Τα ψέματα, η προσπάθεια να κρυφτεί, ο αγώνας να μην γίνει αντιληπτή η άπιστη συμπεριφορά, προκαλούν έντονο στρες - και το στρες επηρεάζει με πολλούς τρόπους τον οργανισμό». Συμπλήρωσε: «Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση στρες, ο οργανισμός παράγει ορμόνες του στρες, δηλαδή αδρεναλίνη και κορτιζόλη, ο καρδιακός παλμός και η αναπνοή επιταχύνονται, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται και ανεβαίνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευεξίας, στον εγκέφαλο. Όλ’ αυτά καίνε θερμίδες».

Επίσης, και οι συμπεριφορικές αλλαγές συμβάλλουν στο αδυνάτισμα: «Κατ’ αρχήν όταν κάποιος αρχίζει μια σχέση θέλει να φαίνεται πιο επιθυμητός από ποτέ, οπότε ασύνειδα σχεδόν αρχίζει να προσέχει την εμφάνιση και την διατροφή του. Ταυτοχρόνως, όμως, τρέχει και δεν φτάνει, διότι για να μην αποκαλυφθεί η σχέση πρέπει να εξακολουθήσει να κάνει ό,τι έκανε συν να βρίσκει χρόνο για τη νέα σχέση – συνεπώς ο χρόνος για τσιμπολόγημα και φαγητό μπροστά στην τηλεόραση περιορίζονται δραστικά. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άπιστοι συχνά είναι άνθρωποι που έως πρότινος δεν έκαναν και πολύ συχνά σεξ – και η αύξηση της συχνότητάς του από μόνη της καίει περισσότερες θερμίδες».

«Είναι καλά γνωστό πως οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο φαγητό όταν είναι δυστυχισμένοι, ενώ αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα όταν είναι χαρούμενοι – και αυτή τη χαρά προσφέρει μία εξωσυζυγική σχέση», δήλωσε εκπρόσωπος της ιστοσελίδας UndercoverLovers.com, η οποία πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση σε 3.000 από τα μέλη της.

Ωστόσο, η απιστία στους άνδρες κάνει κακό, καθώς μελέτες του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας έχουν δείξει ότι η απιστία είναι επιζήμια για την καρδιά των ανδρών, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα.

The post Η απιστία βοηθάει στο … αδυνάτισμα! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα