Η απάντηση Ρουπακιώτη σε Μανιτάκη

Άμεση απάντηση έδωσε από το βήμα της Βουλής στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτη. Αναφορικά με την κόντρα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «είμαστε αντίθετοι σε κάθε βίαιη διακινδύνευση των δικαιωμάτων».

Να σημειωθεί ότι το σημείο αιχμής ανάμεσα στους δύο υπουργούς είναι διάταξη που προωθεί στο πολυνομοσχέδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για ταχύτερη απομάκρυνση των δημόσιων υπαλλήλων

που βρίσκονται σε εκκρεμοδικία. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο κ. Ρουπακιώτης έχει ήδη διαμηνύσει στο μέγαρο Μαξίμου πως δεν πρόκειται να υπογράψει το σχετικό πολυνομοσχέδιο.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και στη Βουλή επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την ενδοκυβερνητική εμπλοκή.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε πως «Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποφεύγει να αναφερθεί στην πραγματικότητα, δεν υποκρίνεται και δεν καλύπτεται πίσω από μια νοσηρή παρελθοντολογία γιατί πιστεύει στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων» και πρόσθεσε «Σήμερα γίνεται αγώνας σε δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εδώ και 30 χρόνια για να διατηρήσουμε πολλά από τα δικαιώματα και είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια παράλειψης ή βίαιης διακινδύνευσής τους».

Νωρίτερα, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νίκος Βρούτσης, απευθυνόμενος προς τον κ. Ρουπακιώτη είπε: «να σας συγχαρώ για τη σθεναρή σας αντίσταση απέναντι στα σχέδια για απαγόρευση και των ελάχιστων μέτρων δικαστικής προστασίας για την εργασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα