Η Google και το Youtube είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου μπροστά στο Darknet

Ανωνυμία στους χρήστες, παράνομες αγοραπωλησίες όπως η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, ναρκωτικών, όπλων, κλεμμένων πιστωτικών καρτών και πλαστών ταυτοτήτων, είναι μερικές από τις δυνατότητες που του σκοτεινού διαδικτύου που φέρει το όνομα Darknet, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τhe Verge».

Ένας άγνωστος κόσμος στο ευρύ κοινό, με διευθύνσεις να αλλάζουν σε μερικά δευτερόλεπτα και εγκληματίες να εμπορεύονται από ναρκωτικά μέχρι ανθρώπινες ζωές, υπάρχει κρυμμένος στους διαδικτυακούς ιστούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν το διαδίκτυο είναι ένα τεράστιο παγόβουνο, η μύτη του παγόβουνου είναι

οι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως το Google και το Youtube, ενώ ο βυθός του είναι το Darknet.

Θέλοντας να κρυφτεί από το FBI, το Darknet χρησιμοποιεί ένα δίκτυο από servers, που βασίζονται σε τεχνολογίες κρυπτογράφησης για να ανταλλάσσουν δεδομένα. Η πιο διαδεδομένη τεχνολογία γι’ αυτό τον σκοπό είναι το Tor (The onion router), το οποίο, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αναπτύχθηκε αρχικά από το Ερευνητικό Εργαστήριο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, για την προστασία των στρατιωτικών επικοινωνιών και μπορεί να καμουφλάρει τον σέρβερ που το φιλοξενεί.

Πριν από λίγο καιρό το Darknet απέκτησε και τη δική του μηχανή αναζήτησης, αντίστοιχο του γνωστού Google, ονόματι Grams, μια μηχανή αναζήτησης που συγκεντρώνει αποτελέσματα από οκτώ online «μαύρες αγορές» και τις αγγελίες τους. Βέβαια, επειδή ακριβώς το κίνητρο είναι το κέρδος, μελλοντικά το Grams, θα αρχίσει να χρεώνει όσους θέλουν να διαφημίσουν τις αγγελίες τους.

Τo Darknet εξισώνεται από πολλούς ειδικούς ως ο «online υπόκοσμος», όμως παρέχει τρομακτικές δυνατότητες και δεν έχει μόνο κακή πλευρά.

Σύμφωνα με τον Μπραντ Τσάκος από το περιοδικό PC World, «το Σκοτεινό Διαδίκτυο έχει και μία εξαιρετικά σημαντική “φωτεινή” πλευρά, εξασφαλίζοντας την ελευθερία της έκφρασης σε ανθρώπους που ζουν σε απολυταρχικά καθεστώτα και βοηθώντας να έρθουν στο φως συνταρακτικά ντοκουμέντα, χωρίς τον φόβο όσων τα διέρρευσαν πως θα διωχθούν ποινικά».

The post Η Google και το Youtube είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου μπροστά στο Darknet appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα