Η Diana Vishneva καθήλωσε στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών (φωτο)

Μέσα στην αφρόκρεμα των θεάτρων του κόσμου, βρέθηκε και το Μέγαρο μουσικής Αθηνών, εφόσον η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη χορεύτρια στον κόσμο Diana Vishneva διάλεξε το θέατρο της βασιλίσσης Σοφίας για να παρουσιάσει την τελευταία της δουλειά στις 28 κ 29 Σεπτέμβρη,  μετά την Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα και τη Νέα Υόρκη.

Μια

νέα άκρως εντυπωσιακή παραγωγή που καταγράφει την εξέλιξη του μοντέρνου χορού στη διάρκεια του 20ου και 21ου Αιώνα μέσα από τις δημιουργίες τεσσάρων χορογράφων από διαφορετικές γενιές και διαφορετικού φύλου.

Αρχικά, η κλασική –και πλέον θρυλική χορογραφία του 1947-  της Martha Graham «Errand into the Maze», μια χορογραφία επηρεασμένη από τη θρυλική ελληνική ιστορία της Αριάδνης και του Μινώταυρου, με μουσική του  Gian Carlo Menotti και σκηνικά από τον  Isamu Noguchi. 

Σε παγκόσμια πρεμιέρα το DIALOGUE ,μια χορογραφία που έδωσε και το όνομα στη συγκεκριμένη παράσταση, σε χορογραφία και κουστούμια  του John Neumeier.  Ο διάσημος χορογράφος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να παρευρίσκεται τόσο στις πρόβες όσο και στις παραστάσεις της Αθήνας, όπως επίσης σε δήλωσή του για το ταλέντο της Diana της είχε πει χαρακτηριστικά «δεν έχω σκεφτεί ιστορία, εσύ είσαι η ιστορία, εσύ θα φτιάξεις το θέμα με το ταλέντο σου.»

Το τελευταίο και εντυπωσιακότερο μέρος της παράστασης ήταν το «Subject to Change» με  χορογραφίες των Paul Lightfoot και Sol Leon.

Εκτός από τις μεγάλες διεθνείς εμφανίσεις της και συνεργασίες με τα μεγαλύτερα μπαλέτα στον κόσμο έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και τίτλους όπως: “People’s Artist of Russia”,  “State Prize of Russia”, “The Divine Prize”, “The Golden Sofit”, “Benois de la Danse”, “The Best Dancer of Europe”, “Queen of Dance”, “Ballerina of the Decade” και έχει πάρει 4 φορές το “Golden Mask”.

Το 2010 δημιούργησε το ίδρυμα με το όνομά της που ως σκοπό έχει την προώθηση του μπαλέτου, δημιουργώντας νέες παραγωγές – προγράμματα για τη βοήθεια των ηλικιωμένων χορευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα