Γνωστό μοντέλο εκβίαζε επιχειρηματία μέσω Facebook


Συνελήφθη γνωστό 36χρονο γνωστό μοντέλο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης, εξύβρισης και απειλής, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, το 36χρονο μοντέλο το οποίο το είχε γνωρίσει στις αρχές Αυγούστου μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, όταν ο ίδιος διέκοψε την επικοινωνία και τις συναντήσεις τους. Εκείνη απαίτησε εκβιαστικά χρήματα, ενώ παράλληλα του τηλεφωνούσε και του έστελνε γραπτά μηνύματα στο κινητό του αλλά και στο λογαριασμό του στο Facebook.

Στα πλαίσια της διενέργειας της προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και η διεύθυνση διαμονής της.
Ύστερα από έρευνα στο σπίτι της από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, κατά την αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στα κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στο χώρο, ταυτοποιήθηκε ως η αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.

Για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση Κατασχέθηκαν ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες sim , δύο κάρτες μνήμης κινητού τηλεφώνου τα οποία και θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα