Γιώργος Σαρρής: «Θα κάνω μηνύσεις»

O «πόλεμος» μεταξύ ΕΠΟ και Παναθηναϊκού καλά κρατεί, ωστόσο τα επεισόδια αναμένεται να είναι ακόμα αρκετά. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυναμικά, με την μηνυτήρια αναφορά του Βασίλη Κωνσταντίνου κατά της ΚΕΔ, αλλά και του Γιώργου Σαρρή. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ δηλώνει: «Από τη στιγμή που μου έκαναν μήνυση, δεν θα μπορούσα

να μην απαντήσω. Έχω ήδη απευθυνθεί σε δικηγορικό γραφείο, εξετάζονται όλα τα στοιχεία της υπόθεσης κι εφόσον στοιχειοθετηθούν κατηγορίες, τότε θα κινηθώ νομικά κατά παντός υπευθύνου».

Συνεχίζοντας ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας τόνισε ότι: «Από τη στιγμή που ο κ. Κωνσταντίνου αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση, θα πρέπει να γνωρίζει και τις συνέπειες του νόμου. Στο άρθρο 35 του ΚΑΠ προβλέπεται ρητά ότι δεν έχει δικαίωμα φυσικό πρόσωπο να απευθυνθεί στα πολιτικά δικαστήρια για τέτοιου είδους θέματα. Ο κ.Αλαφούζος με όσα ανέφερε όλο το προηγούμενο διάστημα, ουσιαστικά προανήγγειλε τη συγκεκριμένη μήνυση».

Το άρθρο 35 «καίει» Κωνσταντίνου!

Σύμφωνα με το gazzetta το άρθρο 35 και σύμφωνα με όσα αναφέρονται, αναμένεται να επιβληθούν σημαντικές ποινές στον Βασίλη Κωνσταντίνου, από απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο του ιδίου, μέχρι και αποβολή του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα, εφόσον αποδειχθεί συμμετοχή του στη μήνυση.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:

«Άρθρο 35

Επίλυση αθλητικών διαφορών

1. Οι πάσης φύσεως διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία του παρόντος Κανονισμού, του Καταστατικού και των εν γένει Κανονισμών της Ε.Π.Ο. που ισχύουν για το ποδόσφαιρο και αφορούν τις επαγγελματικές ενώσεις, τις ομάδες που μετέχουν στους πάσης φύσεως αγώνες, καθώς και οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτές, ή που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο και ιδιότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου, επιλύονται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα ποδοσφαιρικά όργανα, που καθορίζονται στο Καταστατικό και τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο. απαγορευομένης σε κάθε περίπτωση προσφυγής στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.

2. Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την Ε.Π.Ο.:

α) Ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας ή της Ε.Π.Ο. από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση.

β) Εφ’ όσον προσφεύγει φυσικό πρόσωπο (μέλη Δ.Σ. ομάδων, προπονητές, φυσικοθεραπευτές, γιατροί, διερμηνείς, φροντιστές, ποδοσφαιριστές κ.λπ.), με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας επιβάλλονται σωρευτικά: i) απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, ii) απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και iii) εφ’ όσον αποδεικνύεται συμμετοχή της ομάδας του, η κατά τα ως άνω περ. α’ποινή».

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα