Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί πηγαίνουν ΕΟΠΥΥ

Τροπολογία κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με την οποία από 1η Νοεμβρίου εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ ο Κλάδος Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) στον οποίο ασφαλίζονται γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί.

Ο κλάδος Υγείας του Ταμείου επρόκειτο να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά είχε εξαιρεθεί προσωρινά με απόφαση του τότε υπηρεσιακού υπουργού

Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσονται επίσης οι Τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας και Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και American Express του Κλάδου Υγείας του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

Με άλλη τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο, αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, ώστε να ενισχυθεί η ανταποδοτική σχέση εισφορών και παροχών. Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ασφαλισμένοι κατατάσσονται στην κατώτερη κατηγορία, η εισφορά για υγειονομική περίθαλψη ανέρχεται σε 14,65 ευρώ το μήνα ή σε 175,80 ευρώ το χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα