Γιατί οίκος ευγηρίας έγινε «τρελάδικο»;

Η κρίση αλλάζει τα πάντα τα τελευταία χρόνια, με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, να δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση και, είτε να οδηγούνται στο κλείσιμο, είτε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να αναπροσαρμόζουν την δραστηριότητα τους.

Μια ξεχωριστή επενδυτική προσπάθεια είχε ξεκινήσει πριν λίγα χρόνια στη Λάρισα, με τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου φιλοξενίας ηλικιωμένων, την «γειτονιά μας», ενός δηλαδή πολυτελέστατου γηροκομείου, σύμφωνα με το kosmoslarissa.gr.

Οι ιθύνοντες

της επιχείρησης, προφανώς, είχαν στηρίξει την επένδυση τους τόσο στις παχυλές συντάξεις που απολάμβαναν αρκετοί απόμαχοι της ζωής τα προηγούμενα χρόνια, όσο και στη νεοπλουτίστικη νοοτροπία που είχε αναπτυχθεί και οδηγούσε αρκετά παιδιά ηλικιωμένων, να «παρκάρουν» τους παππούδες σε κυριλέ γηροκομείο.

Με τις συντάξεις στο ναδίρ πλέον, η επιχείρηση αναγκάστηκε να αλλάξει δραστηριότητα και ο οίκος ευγηρίας μετατράπηκε σε ψυχιατρική κλινική! Μάλιστα, εκτός από τις «συμβατικές» ψυχιατρικές ασθένειες, η κλινική παρέχει υπηρεσίες απεξάρτησης από το αλκοόλ, τον τζόγο, ακόμα και από το ίντερνετ, ενώ υπόσχεται θεραπεία και στους ανορεξικούς.

Σημεία των καιρών, που δείχνουν ότι η οικονομική κρίση έχει «ανοίξει» και κάποιες δουλειές, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση κολλάει το… δυστυχώς.

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα