Γιατί η οικογένεια Νάκου, έδιωξε τη Ζέττα Μακρή από την κηδεία


Η απαγόρευση της εισόδου στην εκκλησία, την ημέρα της κηδείας του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου το μεσημέρι του Σαββάτου στο Βόλο από την οικογένεια του εκλιπόντος, αναβιώνει τον «γαλάζιο» εσωκομματικό εμφύλιο στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Μακρή είχε ειδοποιηθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος βουλευτή ότι είναι ανεπιθύμητη στην κηδεία. Ωστόσο, έφτασε συνοδευόμενη από έναν δημοτικό

σύμβουλο και έναν συνεργάτης της. Η είσοδος στη νεκρώσιμη ακολουθία δεν της επετράπη κι αναγκάστηκε να μεσολαβήσει ο αστυνομικός διοικητής Μαγνησίας για να μπει η Ζέτα Μακρή στην εκκλησία και να ανάψει ένα κερί πριν αποχωρήσει. Λίγο αργότερα της επεστράφη το στεφάνι που είχε στείλει στην κηδεία, το οποίο αρνήθηκε να παραλάβει ο αδελφός του Θανάση Νάκου.

Η τοπική κοινωνία του Βόλου γνωρίζει ότι η διαμάχη ανάμεσα στους δύο τοπικούς βουλευτές ήταν πολυετής. Το 2000 ο εσωκομματικός ανταγωνισμός ευνόησε τον Θανάση Νάκο και τη Ζέττα Μακρή, η οποία απέτυχε να επανεκλεγεί το 2007. Ο Θανάσης Νάκος βρέθηκε στο στόχαστρο καταγγελιών και μηνύσεων για τη δράση της τεχνικής εταιρείας που διατηρούσε στο Βόλο. Οι φίλοι του εκλιπόντος έδειχναν ανοιχτά ως υποκινήτρια αυτών των σεναρίων τη Ζέττα Μακρή. Πλήθος ερωτηματικών άρχισαν να συνοδεύουν την ένταξη στο σχέδιο πόλεως μιας έκτασης στη Γατζέα Μαγνησίας την οποία ανοικοδόμησε η εταιρεία Νάκου. Την ένταξη ακύρωσε το Συμβούλιο Επικρατείας δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον βουλευτή ο οποίος πλήρωσε πρόστιμα για διατήρηση αυθαιρέτων. Ακολούθησε διαμάχη και για την ανέγερση ξενοδοχείου σε οικόπεδο του Δήμου.

Η αντίδραση της οικογένειας Νάκου στην εμφάνιση της Ζέττας Μακρή στην κηδεία του εκλιπόντος δείχνει ότι την θεωρούσε υπεύθυνη για τις καταγγελίες εις βάρος του. Η ίδια η βουλευτής αρνείται κάθε ανάμειξη και έχει στραφεί δικαστικά εναντίον τοπικών παραγόντων που κατήγγειλαν ότι δρούσαν καθ’υπόδειξή της όταν έβαλαν κατά του Θανάση Νάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα