Γιατί επελέγη ο Αβραμόπουλος

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι τελικά εκείνος που θα τεθεί επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες προς αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά.
Ο υπουργός Εξωτερικών πληροφορήθηκε το γεγονός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό το βράδυ του Σαββάτου ενώ θα εκπροσωπήσει τη χώρα και στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Παρευξείνειας Συνεργασίας.
Η

συγκεκριμένη επιλογή δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει καθώς ο κ. Αβραμόπουλος είναι αφενός ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, αφετέρου, έχει διεθνείς επαφές και γνωριμίες και το σαββατοκύριακο είχε επικοινωνία με αρκετούς αξιωματούχους του εξωτερικού, όπως η Χίλαρυ Κλίντον.
Σημειωτέον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έλληνας πρωθυπουργός δεν θα μετάσχει σε Σύνοδο Κορυφής και αντικαθίσταται από υπουργό της κυβέρνησης. Το 1995 ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν ραντεβού στη Μαδρίτη για μια κρίσιμη Σύνοδο ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και η ελληνική αντιπροσωπεία πήγε στη Σύνοδο με επικεφαλής τον Άκη Τσοχατζόπουλο που τον αναπλήρωνε. Κάρολος Παπούλιας, Γιάννος Παπαντωνίου, Γιώργος Ρωμαίος, Τηλέμαχος Χυτήρης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποτελούσαν την ομάδα των υπουργών που τον πλαισίωνε.

Keywords
Τυχαία Θέματα