ΓΙΑΤΙ «ΜΠΕΝΙ» ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Στο φουλ βάζει τις μηχανές η Ιπποκράτους με στόχο στις λίγες ημέρες που απομένουν έως τις εκλογές όχι μόνο να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς από τη Ν.Δ. αλλά να κερδίσει και την πολυπόθητη πρωτιά.Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εκφράζουν τη βεβαιότητα τα πάντα θα κριθούν στο νήμα και ετοιμάζονται για τον πόλεμο των 9 ημερών ώστε να κάνουν πράξη την πιο μεγάλη εκλογική ανατροπή.Μια πρώτη γεύση της στρατηγικής του τελικού σπριντ
που έχει χαράξει ο κ. Βενιζέλος, έδωσε η Φώφη Γεννηματά, καλώντας την Αριστερά να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στον δρόμο που ακολουθεί συνδιαμορφώνοντας την πολιτική πρόταση των σοσιαλιστικών και προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης.Το άνοιγμα στην Αριστερά προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ερμηνείες, αλλά σε κάθε περίπτωση δύο φαίνεται πως είναι οι βασικοί στόχοι:1. Συσπείρωση ψηφοφόρων 2009: Σημαντικό κομμάτι όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές είναι αριστερών φρονημάτων. Οι πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου την τελευταία διετία τους υποχρέωσε είτε να στραφούν στους αναποφάσιστους, είτε σε κόμματα της Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜ.ΑΡ. Στελέχη της Ιπποκράτους λένε πως παρά την πίκρα και την απογοήτευση τους, δεν έκοψαν τους δεσμούς αίματος και εκφράζουν τη βεβαιότητα πως έστω και την ύστατη ώρα θα επανακάμψουν, γιατί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

2. Συμμαχίες για την επόμενη ημέρα: Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι ο στόχος της πρωτιάς που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι εφικτός και διαμηνύουν ότι το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην επόμενη ημέρα. Όπως εξηγούν το ΠΑΣΟΚ πρέπει από τώρα να χτίσει συμμαχίες με τα κόμματα της Αριστεράς, για να υπάρχει πρόταση διακυβέρνησης είτε με τη ΔΗΜΑ.Ρ., είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τους Οικολόγους. «Η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη», λένε με νόημα οι στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, καθιστώντας σαφές ότι υπάρχουν τα περιθώρια για μια κυβέρνηση με αριστερούς προσανατολισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα