Για το πελατειακό κράτος, ευθύνονται κυρίως …οι πελάτες!

Η αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος να απελευθερωθεί από τα ασφυκτικά δεσμά του πελατειακού συστήματος -που το ίδιο δημιούργησε- οδηγεί τη χώρα διαρκώς σε νέα αδιέξοδα.

Όλοι σήμερα συμφωνούν ότι αν δεν σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος της αλληλεξάρτησης της δημόσιας διοίκησης από τα χαμερπή στοιχεία που παλαιοκομματισμού, η χώρα δεν θα μπορέσει να αναπνεύσει τον καθαρό αέρα της ελεύθερης δημιουργίας.

Η βαριά ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα ωστόσο, βαρύνει αυτούς οι οποίοι επωφελούνται (ή νομίζουν ότι ωφελούνται)

από τις εξευτελιστικές συναλλαγές του πελατειακού κράτους.

Αυτοί που ψηφίζουν, στηρίζουν και καθημερινά συνεργάζονται με τους πολιτικούς και τα στελέχη των κομμάτων που υπόσχονται διορισμούς, ιδιοτελείς εξυπηρετήσεις και ανήθικη ευνοϊκή μεταχείριση, δεν είναι άμοιροι των ευθυνών και των επιλογών τους.Οι δικές τους επιλογές άλλωστε σήμερα βρίσκονται στην εξουσία.

Όταν οι πολίτες κατηγορούν τους πολιτικούς, με το δήθεν αθώο επιχείρημα «πως θα μας βγάλουν από την κρίση, αυτοί που την προκάλεσαν», αγνοούν προκλητικά το γεγονός ότι αυτοί οι ίδιοι πολίτες συνέρρεαν στις «μαζικές λαϊκές ενθουσιώδεις συγκεντρώσεις» των κομματικών μηχανισμών, με τις ντουντούκες, τις σημαίες και τα αλλοπρόσαλλα συνθήματα. Αυτοί οι ίδιοι πολίτες ψήφισαν, στήριξαν και κράτησαν τους «ανίκανους πολιτικούς» στο τιμόνι της χώρας.

Ευτυχώς η Ελλάδα αλλάζει.

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα