Για νέες περικοπές ετοιμάζεται η Γαλλία

Παρά τη σημερινή πολύ θετική του παρουσία στην Ελλάδα και παρά τα θετικά μηνύματα που βγήκαν από την επίσκεψή του, όπως είναι για παράδειγμα η υποστήριξη και η βοήθεια που προτίθεται να παράσχει η Γαλλία στη χώρα μας για το θέμα της ΑΟΖ, ο Γάλλος πρόεδρος επιστρέφοντας στην πατρίδα του θα έχει πολλές και δύσκολες αποφάσεις να πάρει καθώς καλείται να προχωρήσει σε σημαντικές

περικοπές κάτω και από το βάρος των κυρώσεων από τις Βρυξέλλες.

Είναι γνωστό, άλλωστε το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Φρανσουά Ολάντ με σημερινές του δηλώσεις, ότι η Γαλλία δεν θα μπορέσει να κλείσει τη φετινή χρονιά με έλλειμμα 3% όπως είχε υποσχεθεί και συμφωνήσει. Κάτι τέτοιο θεωρείται δεδομένο πλέον και από την πλευρά των Βρυξελλών.

Παρότι πολλοί βουλευτές που προέρχονται από την αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού κόμματος αντιδρούν πολύ έντονα στο ενδεχόμενο να υπάρξουν περεταίρω περικοπές, υπάρχουν φωνές που έρχονται από τη βελγική πρωτεύουσα που υποστηρίζουν ότι για να αποφευχθούν τυχόν κυρώσεις, το Παρίσι θα πρέπει να προχωρήσει εκ νέου σε περικοπές των δημοσιών δαπανών γεγονός που θα οδηγήσει στη μείωση των συντάξεων και της εφαρμοζόμενης κοινωνικής πολιτικής.

Μέχρι στιγμής η Κομισιόν εμφανίζεται διαλλακτική αλλά ένα έγγραφο που ήρθε στο φως από τη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναφέρει ότι θα ήταν καταστροφή να αναγκαστεί η Γαλλία να πάρει περεταίρω μέτρα, δείχνει ξεκάθαρα ότι το ενδεχόμενο των κυρώσεων είναι πάνω στο τραπέζι.

Οι πιέσεις που δέχονται τα Ιλίσια Πεδία είναι πολύ μεγάλες και σύμφωνα με πηγές ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ώστε να ετοιμάσει τη χώρα του για νέες θυσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα