Για εμπορία ανθρώπων πιάστηκε κύκλωμα γιατρών!

Με την βαρύτατη κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης στις δραστηριότητες της οποίας περιλαμβάνεται και η εμπορία οργάνων παραπέμπονται γιατροί αλλά και υπεύθυνοι ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη.

Κεντρικός πυρήνας η εκμετάλλευση των οικονομικών αναγκών γυναικών.

Σε συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη- Ρόδο με τη συμμετοχή του ΣΔΟΕ

συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα (ημεδαποί, ηλικίας 37 έως 60 ετών), με βασικό ή περιφερειακό ρόλο, ενώ στο ίδιο κύκλωμα εμπλέκονται άλλοι δύο ημεδαποί (51 και 58 ετών). Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο γιατροί, ιδιοκτήτες ιδιωτικής κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, μία γραμματέας της συγκεκριμένης κλινικής και δύο ιδιοκτήτες φαρμακευτικών εταιρειών.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίας, της νομοθεσίας που αφορά την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σε συνδυασμό με την εμπορία ανθρώπων (οργάνων), της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Χαρακτηριστικά στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης είναι-κατά την Αστυνομία- η ιεραρχική της δομή και η διαρκής δράση της, έχοντας διττή διεθνική εγκληματική δραστηριότητα, που στηρίζεται σε πρόσωπα και στις μεταξύ τους σχέσεις, με εξειδικευμένες γνώσεις και υψηλές δεξιότητες σε θέματα αγοράς, προμήθειας, διακίνησης, εισαγωγής και εξαγωγής φαρμάκων.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι το κύκλωμα, είχε προβεί:

• Σε αγορά από την Τουρκία, μεταφορά και λαθραία εισαγωγή στην Ελλάδα, φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης, τα οποία αφού αποθήκευαν, στη συνέχεια τα πωλούσαν σε ιδιωτικές κλινικές της Χώρας, χωρίς την καταβολή νόµιµων φόρων, τελών, δασμών ή άλλων επιβαρύνσεων προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία και χωρίς την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

• Σε αγορά φαρμακευτικών σκευασμάτων από φαρμακεία, χωρίς την έκδοση νόµιµων παραστατικών – τιμολογίων, τα οποία στη συνέχεια διακινούσαν εικονικά μεταξύ φαρμακαποθηκών, µε την έκδοση εικονικών τιμολογίων. Τα φάρμακα αυτά τα εξήγαγαν από τη χώρα και τα πωλούσαν σε φαρμακαποθήκη της Βουλγαρίας.

Μέρος αυτών των φαρμακευτικών σκευασμάτων χορηγήθηκαν σε ενέσιµη μορφή σε δεκάδες υποψήφιες «δότριες ωαρίων» τα οποία, ο ένας από τους συλληφθέντες γιατρούς της κλινικής, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη οικονομική τους θέση, αφαιρούσε µε τη συναίνεση τους, αντί του χρηματικού ποσού των (1.000) ευρώ. Τα ωάρια στη συνέχεια χορηγούσε σε υποψήφιες «λήπτριες», οι οποίες είχαν απευθυνθεί στην κλινική προκειμένου να τεκνοποιήσουν µε την μέθοδο την υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Επίσης, προέκυψε ότι μέλη του κυκλώματος προέβαιναν στην αγορά φαρμάκων υψηλής αγοραστικής αξίας, είτε φαρμάκων που η αξία τους στο εξωτερικό ήταν τέτοια που η εξαγωγή τους εξασφάλιζε υψηλά περιθώρια κέρδους, από το λιανεμπόριο (φαρμακεία), χωρίς την έκδοση παραστατικών. Τα φάρμακα αυτά εξάγονταν σε συνεργαζόμενη φαρμακαποθήκη της εγκληματικής οργάνωσης, στη Βουλγαρία.

Να σημειωθεί ότι διεθνώς έχει προκληθεί θόρυβος καθώς δεκάδες άνθρωποι κίνησαν την διαδικασία πληροφόρησης για να μάθουν τον αληθινό πατέρα και την αληθινή μητέρα. Κέρδισαν και τώρα σε διεθνή δικαστήρια γίνεται χαμός καθώς προέκυψαν εκατοντάδες αδέλφια τα οποία διεκδικούν χρήματα αφού έγιναν αντικείμενο εμπορίας χωρίς να μπορούν (λόγω ηλικίας) να αντιδράσουν.

Σύμφωνα με άριστες πληροφορίες μας θα ακολουθήσουν προσεχώς πολύ σοβαρότερες αποκαλύψεις για κυκλώματα γιατρών που είχαν ενταχθεί σε στρατούς πολυεθνικών φαρμάκων και στην Ελλάδα έκαναν όργια συντομογραφίας και παράνομου πλουτισμού…

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σήμερα προανήγγειλε εξοντωτικές ποινές στους γιατρούς που εμπλέκονται σε τέτοια κυκλώματα. Σύντομα θα προστεθούν στους επίορκους που θα φύγουν από δημόσια νοσοκομεία τέτοιας κατηγορίας γιατροί και υπάλληλοι.

του Γιάννη Ντάσκα

Keywords
Τυχαία Θέματα