Γερμανός Πρεσβευτής:Δεν έκλεισαν οι πληγές που ανοίξαμε στην Έλλαδα!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Επισκέφθηκα τους μαρτυρικούς τόπους στην Ελλάδα. Διαπίστωσα ότι οι πληγές παραμένουν ανοιχτές και δύσκολα θα κλείσουν. Αλλά…»κλπ κλπ
Τη δήλωση-παρέμβαση έκανε ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα κ.Ντόλτ με αφορμή τη νέα σοβαρή τροπή που πήρε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και των οφειλών από το κατοχικό δάνειο.
Ο κ.Ντόλτ δεν είπε λέξη για

τις αποζημιώσεις και φυσικά δεν πιέστηκε για να πάρει θέση.
Μέχρι σήμερα πάγια θέση της γερμανικής διπλωματίας ήταν ότι «σήμερα δεν υπάρχει ανοιχτό κανένα τέτοιο θέμα μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας».
Οι διατυπώσεις είναι διπλωματικές και αναφέρονται στο σήμερα. Αν αύριο άνοιγε θέμα θα ήταν κάτι διαφορετικό.
Ακριβώς λοιπόν επειδή αλλάζει η πραγματικότητα ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα από τη διπλωματία και με επιθετικό τρόπο προσπάθησε να κλείσει το θέμα λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει τίποτα στον τομέα αυτό.
Ο κ.Σόιμπλε έσπευσε να προλάβει τις εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά δεν τα κατάφερε, όπως φάνηκε και από τις σημερινές δηλώσεις στη Βουλή. Η Αντιπολίτευση δια στόματος Αλέξη Τσίπρα και Βασίλη Καπερνάρου ζήτησαν με έντονο τρόπο να θέσει και πολιτικά το θέμα των αποζημιώσεων η Ελλάδα ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Αβραμόπουλος απάντησε ότι για πρώτη φορά απέκτησε νομική μορφή το θέμα των οφειλών και αυτή η νομική μορφή είναι η βάση που μέχρι σήμερα δεν είχε δημιουργηθεί για την πολιτική στήριξη του ελληνικού αιτήματος από το οποίο ποτέ η Ελλάδα δεν είχε παραιτηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα