Γερμανοί βουλευτές επαναφέρουν το θέμα των αποζημιώσεων προς την Ελλάδα

Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων – επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, επαναφέρει στο πολιτικό προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή σχετική ερώτηση που έκανε στο γερμανικό κοινοβούλιο, το αριστερό κόμμα Die Link και παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση Σαμαρά, πως «σφυρίζει αδιάφορα» στο ζήτημα αυτό.

«Η επερώτηση του Die Linke στο γερμανικό κοινοβούλιο, σχετικά

με το ζήτημα των αποζημιώσεων και των επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, θέτει ξανά στο προσκήνιο το τεράστιο αυτό ζήτημα και τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, που ουδέποτε διεκδίκησαν την υλοποίηση των υποχρεώσεων της Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ .

Υπενθυμίζει ακόμη ότι «ο μόνος πολιτικός αρχηγός που είχε το σθένος να θέσει το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας».

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνει πως την ίδια ώρα, παραμένει κενό γράμμα η απόφαση για σύσταση Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, με στόχο τον συντονισμό της διεκδίκησης των αποζημιώσεων, το γερμανικό κόμμα της αριστεράς αναδεικνύει το θέμα και για λογαριασμό του ελληνικού λαού.

Τέλος, επισημαίνει πως αντίθετα με την κυβέρνηση, η οποία είναι υποταγμένη στους δανειστές, οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανία φαίνεται ότι υπηρετούν περισσότερο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού σε σχέση με την ελληνική κυβέρνηση.

The post Γερμανοί βουλευτές επαναφέρουν το θέμα των αποζημιώσεων προς την Ελλάδα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα