Γερμανικό “όχι” σε Βουλγαρία και Ρουμανία


Τη Πέμπτη στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της ΕΕ εάν τεθεί ψηφοφορία για το ζήτημα της ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν, η Γερμανία κατέστησε ξεκάθαρη την απάντηση της.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ ανακοίνωσε ότι: «Εάν η Ρουμανία και η Βουλγαρία επιμένουν να γίνει ψηφοφορία,

η προσπάθειά τους θα αποτύχει, εξαιτίας ενός γερμανικού βέτο». Ο ίδιος επεσήμανε στην εφημερίδα Spiegel ότι: «οι δύο χώρες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα βήματα για να εμποδίσουν τους μετανάστες να κάνουν κατάχρηση του συστήματος της ελεύθερης διακίνησης».

Ας σημειωθεί, ότι η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχουν επιδιώξει την ένταξη τους στη ζώνη Σένγκεν από το 2007.

Ο Γερμανός υπουργός σε δηλώσεις του στο BBC ανέφερε ότι: «Δεν υπάρχει πρόβλημα όταν έρχεται κόσμος στη Γερμανία για δουλειά, αυτό θέλουμε στην Ευρώπη. Αλλά δεν θέλουμε ανθρώπους να έρχονται μόνο για να αποκτήσουν κοινωνική ασφάλεια. Γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να στείλουμε κόσμο πίσω, αυτό πρέπει να ρυθμιστεί στον ευρωπαϊκό νόμο».

Η Ολλανδία έχει ψηφίσει ήδη για να καθυστερήσει την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν με το επιχείρημα ότι και οι δύο χώρες θα πρέπει να ενισχύσουν τα μέτρα τους κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα