Γεωργιάδης: «Θα συμψηφιστούν» τα χρήματα του εράνου για τη Μυρτώ

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον της Ομογένειας στην Αμερική για την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη . Η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» με αφορμή το ταξίδι του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στις ΗΠΑ φιλοξενεί συνέντευξη του.
Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εφημερίδα απάντησε σε ερώτηση -σχετική με τα νοσήλια της 16χρονης Μυρτούς αλλά και το χρέος που έχει η ελληνική πολιτεία στο θεραπευτήριο Σπόλτιγκ- πως το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τη χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας «θα συμψηφιστούν» με τα ποσά τα οποία «οφείλει ακόμα» η Ελλάδα για την επτάμηνη νοσηλεία της στη Βοστόνη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή, δεν έχουν βγει ακόμα όλα τα τιμολόγια κι αυτό περιμένουμε και εμείς για να σας πω το ακριβές ποσό», προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση όμως, αφού η Ομογένεια εδώ έχει 130 χιλιάδες δολάρια για να διαθέσει αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό, θα τα συμψηφίσουμε κι αυτά».
Όπως είπε μάλιστα στον Εθνικό Κήρυκα ο ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε με το συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και «συζήτησαν διεξοδικά» το θέμα της Μυρτούς, ενώ στην ερώτηση για το ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή ο είπε πως «είχα πλήρη ενημέρωση από πλευράς της Ομοσπονδίας για όλη τη γνωστή υπόθεση για την Μυρτώ. Μου παρέθεσαν όλα τα σχετικά στοιχεία -statements- από την Τράπεζα για να μου αποδείξουν ότι τα λεφτά είναι στο σχετικό λογαριασμό στην Τράπεζα, είναι περίπου 130 χιλιάδες δολάρια. Μου δήλωσαν την πρόθεσή τους να καλύψουν έως το ποσό αυτό τα έξοδα που είχε η Μυρτώ για ιατρικούς λόγους στη Βοστόνη», σημειώνοντας ότι λόγω «πιεσμένου προγράμματος» δεν πρόλαβε να επισκεφθεί το Σπόλτιγκ.

The post Γεωργιάδης: «Θα συμψηφιστούν» τα χρήματα του εράνου για τη Μυρτώ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα