Γεωργιάδης: «Σάκος του μποξ» ο Στουρνάρας

Ως «σύγχρονο σάκο του μποξ» χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, καλώντας παράλληλα τον Πρωθυπουργό να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζοντας τον κ. Στουρνάρα είπε ότι «δεν είναι εύκολο να είσαι σάκος του μποξ και να χειρίζεσαι τα θέματα της οικονομίας σήμερα. Όμως σημασία δεν έχει το αν θα κάνεις λάθη, γιατί θα κάνεις. Όλοι οι υπουργοί έχουν κάνει λάθη, και εγώ έχω κάνει. Σημασία έχει αν μπορείς να κρατάς το καράβι στην πορεία και να έχεις αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα λέει ότι το οικονομικό επιτελείο, Γ. Στουρνάρας, Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Μαυραγάνης, παρέλαβε μία χώρα που ήταν έξω από την Ε.Ε. και δεν ξέραμε αν θα ξημερώσει μέσα στην ενωμένη Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ενάμιση χρόνο μετά δεν υπάρχει ούτε ένας παράγοντας που να μην καταλαβαίνει ότι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο».

Επίσης, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αδ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι «η διαφορά μας είναι ότι όσο εσείς γκρινιάζετε, εμείς δουλεύουμε. Βεβαίως αυτό μας φέρνει σε σύγκρουση με συντεχνίες» και συνέχισε λέγοντας «κύριε πρωθυπουργέ πρέπει να συνεχίσετε έτσι και να μην διστάσετε τις μεταρρυθμίσεις».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία είπε ότι «μειώνουμε τον προϋπολογισμό στην υγεία χωρίς να κόβουμε καμία από τις παροχές. Η μείωση προέρχεται με την τροπολογία για τα φάρμακα και με τον περιορισμό της σπατάλης στα δημόσια νοσοκομεία μέσω κεντρικών προμηθειών». Ανακοίνωσε ακόμη ότι «ετοιμάζουμε τον ιατρικό τουρισμό και θα δείτε πόσα χρήματα θα φέρει στην χώρα»

Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό του 2014 εκτίμησε ότι «τελειώνει την πολιτική ύπαρξη του αντιμνημονίου, άρα και σε ένα βαθμό την πολιτική ισχύ δυνάμεων που έδρασαν την άνοδό τους πάνω στο μνημόνιο». Ανέφερε ότι «αίρει την ανάγκη ενός κράτους που είχε μάθει να δαπανά περισσότερα χρήματα από όσα εισέπραττε. Σιγά σιγά το κράτος μαθαίνει να ξοδεύει λιγότερα από όσα εισπράττει».

Ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μείνει «στο περιθώριο» και ρώτησε: «αφού θέλετε να φύγει η τρόικα, να σκίσετε το μνημόνιο, γιατί αμφισβητείτε το πρωτογενές πλεόνασμα; Κάνετε το ανάποδο, γιατί στην πραγματικότητα τρέμετε την ιδέα ότι θα φύγει η τρόικα και το μνημόνιο, γιατί εκείνη την ημέρα δεν θα έχει νόημα η πολιτική σας ύπαρξη».

The post Γεωργιάδης: «Σάκος του μποξ» ο Στουρνάρας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα