Γεωργιάδης: Η αστυνομία επενέβη μόνο όταν με χτύπησαν

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν κατά την επεισοδιακή επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.

«Όταν εγώ πλησίαζα στο νοσοκομείο η προσωπική μου ασφάλεια έκανε κλοιό γιατί μου είπαν ότι μπορεί να με χτυπήσουν. Τους είπα να μείνουν μακρυά γιατί ήθελα να μιλήσω μαζί τους, με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, παρ΄όλο που μόλις φτάσαμε κάποιοι απ’ αυτούς μας πέταξαν και έναν καφέ. Κάποια στιγμή ξεκινάω για να πάω στο αμφιθέατρο, οι συγκεντρωμένοι τότε κάνουν ένα κλοιό και πάνε να με χτυπήσουνε. Η αστυνομία επενέβη όταν είδαν ότι με χτύπησαν», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τον ισχυρισμό της ΟΕΝΓΕ ότι ο κ. Γεωργιάδης νευρίασε γιατί μίλησε σε ισχνότατο ακροατήριο, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε: «Όταν έχουν μαζευτεί απ’ εξω αυτοί οι ‘κύριοι’ και απειλουν τον κόσμο προφανώς δεν θα ήταν αυτή η συγκέντρωση η πιο δημοφιλής του νοσοκομείου. Κάλεσα το Σύλλογο των εργαζομένων να έρθει στο αμφιθέατρο για να μου ζητήσουν συγγνώμη και αυτοί δεν δέχτηκαν γιατί υπήρχε αστυνομία».

«Εγώ είμαι υπουργός Υγείας και εκλεγμένος βουλευτής τη ΝΔ. Δεν μπορούν να με εποδίσουν οι ‘κύριοι’ του Συλλόγου να επισκέπτομαι τα δημόσια νοσοκομεία. Εγώ δεν τους είπα να μην διαμαρτυρηθούν. Εγώ ήθελα διάλογο μαζί τους αλλά εκείνοι αντίθετα μου απαγόρευσαν την είσοδο στο νοσοκομείο. Έχουμε δημοκρατία και ως υπουργός θα πηγαίνω σε όποιο νοσοκομείο θέλω. Το γραφείο μου είναι ανοιχτό και γι’ αυτούς, δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Κανένας σύλλογος δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει τον υπουργό Υγείας να μπει σε ένα νοσοκομείο. Αυτό είναι φασιστικό και αντιδημοκρατικό. Θα ξανάπαω στο Αττικό νοσοκομείο και δε θα ζητάω την άδεια των εργαζομένων για να πηγαίνω», προσέθεσε.

«Την επόμενη φορά που θα εφαρμοστεί βία από οποιονδήποτε εργαζόμενο του ΕΣΥ θα εφαρμοστεί ο Νόμος. Θα προχωρήσω σε μηνύσεις», τόνισε ο κ. Γεωργίαδης.

Για το θέμα των φημολογούμενων απολύσεων στο χώρο της υγείας, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι:«δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Το σχέδιο για την υγεία δεν περιλαμβάνει ούτε μια απόλυση και δεν θα υπάρξει κλείσιμο κανένος νοσοκομείο αλλά μόνο αλλάγη του χαρακτήρα σε ορισμένα νοσοκομεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα