Γεννήματα:Να εξαντληθούν οι προσπάθειες για τα εργασιακά

Οι πολιτικές διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού, τα εργασιακά, το θέμα του ειδικού λογαριασμού καθώς και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ήταν κάποια από τα θέματα που σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΝΕΤ «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο».

«Θα πρέπει ο πρωθυπουργός να εξαντλήσει τις δυνατότητές του στο επίπεδο της πολιτικής διαπραγμάτευσης…Εμείς πιστεύαμε ότι

έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει από την πολιτική διαπραγμάτευση κυρίως για τα θέματα της βιωσιμότητας του χρέους, της παράτασης, της εκταμίευσης…Προσχωρήσαμε στην άποψη του πρωθυπουργού γιατί αυτός έχει τον τελευταίο λόγο και στηρίζουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός…», είπε μεταξύ άλλων για τα τις επαφές του κ. Σαμαρά.

Για τα εργασιακά η κ. Γεννηματά τόνισε ότι: «Αυτά θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και από τους τρεις. Το δίλημμα δεν αφορά μόνο το ένα ή τα δυο από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Όλοι θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε την κατάσταση και πρωτίστως ο πρωθυπουργός και η ΝΔ. Άρα θα πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες να φτάσει στη Βουλή ένα πακέτο που να μπορούν να στηρίξουν και τα τρία κόμματα…»

Όταν η κ. Γεννηματά ρωτήθηκε πότε ενημερώθηκε το ΠΑΣΟΚ  για τον ειδικό λογαριασμό απάντησε «Επειδή άκουσα ότι το χαρτί είναι παλιό, γνωρίζω ότι το χαρτί αυτό εστάλη από τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών τον κ. Τόμας Στέφεν στο αντίστοιχο ελληνικό υπουργείο το Σάββατο 20 Οκτωβρίου. Ό,τι λέμε το λέμε επειδή θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια και να βοηθήσουμε τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ το έχει στα χέρια το χαρτί. Είχε έρθει αυτό το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και επί της κυβέρνησης Παπαδήμου και απερρίφθη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας λογαριασμός στην τράπεζα της Ελλάδας και το διαχειρίζεται το γενικό λογιστήριο.  Το έγγραφο αυτό ζητά να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός στην ΕΚΤ και να τον διαχειρίζεται η τρόικα, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν φάνηκε καθόλου στη συζήτηση να συμφωνεί η κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση…»

Για τις Δηλώσεις Πάγκαλου, Λοβέρδου, Χρυσοχοϊδη, Σηφουνάκη που είπε ότι είναι καλός πρωθυπουργός ο Σαμαράς, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολίασε :« Έχω μάθει εδώ και πολλά χρόνια να λέω ότι « έχω πρόβλημα όταν το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα.» Και αυτό σημαίνει ότι επιλέγω να μένω και να παλεύω την προσπάθεια μέσα από το κόμμα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την λογική που λέει ότι είμαι με τον Σημίτη και εργάζομαι στην πρώτη γραμμή αλλά όταν έρχεται ο Γιώργος το ΠΑΣΟΚ δεν μου κάνει, φεύγω. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την λογική ότι είμαι με τον Γιώργο και παλεύω αλλά όταν έρχεται ο Βενιζέλος δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, είμαι απέξω και κάνω κριτική. Ή είσαι με το ΠΑΣΟΚ, το αγαπάς σέβεσαι την διαδρομή του κρατάς ψηλά τη σημαία των αρχών του και των αξιών του ή έχεις προσωπικές επιλογές και διαδρομές. Έχω επιλέξει να είμαι με το ΠΑΣΟΚ είμαι εδώ, το παλεύω και θα το παλεύω…»Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα