Γαλλία: 6 νεκροί και 40 τραυματίες από τον εκτροχιασμό – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σοβαρά, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού. Οι οκτώ από τους 30 τραυματίες, νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα, ενώ σχεδόν όλα τα θύματα, έπαθαν ηλεκτροπληξία.

Τέσσερα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας του εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Λιμόζ, εκτροχιάστηκαν, ενώ ένα εκ των οποίων ανατράπηκε και σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων dpa, οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Όπως

αναφέρει το dpa, πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό ατύχημα στη Γαλλία από το 1988, όταν 56 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο σταθμό Γκαρ ντε Λυόν στο Παρίσι. Σύμφωνα με την «Le Parisien», όσοι επιβάτες βρίσκονταν στο πίσω μέρος του τρένου σκοτώθηκαν και οι περισσότεροι από αυτούς έπαθαν ηλεκτροπληξία.

Όσον αφορά στα αίτια του δυστυχήματος, ο επικεφαλής της SNCF, Γκιγιόμ Πεπί, δήλωσε ότι παραμένουν ακόμα άγνωστα. Ωστόσο, οι γαλλικές ενημερωτικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι το τρένο των γραμμών Intercités, το οποίο μετέφερε συνολικά 370 επιβάτες, παρέκκλινε της πορείας του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην αποβάθρα σιδηροδρομικού σταθμού στην περιοχή Μπρετινί Σουρ Ορζ, νοτίως των Παρισίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τραγωδία πιθανότατα οφείλεται σε λάθος προγραμματισμό των «κλειδιών» των σιδηροτροχιών που είχε ως αποτέλεσμα το μισό τρένο να κατευθυνθεί σε αντίθετη πορεία από το άλλο μισό και να επέλθει εκτροχιασμός.

Πάντως πολλοί ήταν οι επιβάτες που μιλώντας στα τοπικά μέσα είπαν ότι η ταχύτητα του τρένου ήταν «εξαιρετικά υψηλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα