Γ. Μιχελάκης: «Καταργούμε την πολυνομία»

«Μέχρι τώρα είχαμε 20 νόμους και 42 κανονιστικές αποφάσεις για τις νομιμοποιήσεις.Τώρα έρχεται ένας νόμος. Απλοποιούνται οι διαδικασίες. Έχουμε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα παιδιά των μεταναστών» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιαννης Μιχελακης κατα τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλη της επίμαχης τροπολογίας για το δικαιώμα ψήφου αλλοδαπών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογες.

Η συγκεκριμένη τροπολογια που ειχε προκαλέσει ενδοκυβερνητικές τριβές

υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης αποκλείουντας τους ομογενείς και τους νόμιμους μετανάστες χωρίς ελληνική ιθαγένεια απο το δικαιώμα ψήφου. Η επίμαχη τροπολογια, που συμμορφώνεται με σχετική απόφαση του ΣτΕ, υπερψήφιστηκε από την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τη Χρυσή Αυγή και τη ΔΗΜΑΡ.

«Οι αποφάσεις των Ολομελειών του ΣτΕ, ανεξάρτητα από το σκεπτικό της μειοψηφίας τους, είναι απολύτως δεσμευτικές και δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια της Πολιτείας το αν θα τις υλοποιήσει ή όχι. Η οποιαδήποτε αγνόηση της απόφασης του ΣτΕ θα συνεπαγόταν ακυρότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών» παρατήρησε ο βουλευτης της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος. Ενώ απο το ΣΥΡΙΖΑ, ο Στάθης Παναγουλης τόνισε: «Το ΣτΕ, είχε ως σκοπό να αναδείξει την αναποτελεσματικότητά σας στη διαχείριση της παραμονής των μεταναστών και όχι να αποκλείσει όλους τους μετανάστες».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε με τη σειρά του, πως η κυβέρνηση φέρνει έγκαιρα μια τροπολογία που υλοποιεί την απόφαση του ΣτΕ, παραπέμποντας τα λοιπά ζητήματα στον Κώδικα για την Ιθαγένεια και την συνταγματική αναθεώρηση που δρομολογείται. Μέχρι τώρα είχαμε 20 νόμους και 42 κανονιστικές αποφάσεις για τις νομιμοποιήσεις.Τώρα έρχεται ένας νόμος. Απλοποιούνται οι διαδικασίες. Οι άδειες εργασίας, από τέσσερις κατηγορίες γίνονται μία – και καταργούμε 20 δικαιολογητικά. Έχουμε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα παιδιά των μεταναστών» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Α.Κ.

The post Γ. Μιχελάκης: «Καταργούμε την πολυνομία» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα