Φύλακας άγγελος ο Βαλντές

Ποιος να το περίμενε ότι ο Βίκτορ Βαλντές θα εξελισσόταν σε φύλακα άγγελο της Μπαρσελόνα.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει λοιδωρηθεί (ίσως όχι άδικα) όσο λίγοι για τις ικανότητές του κάτω από τα γκολπόστ. Πολλές φορές είχε ακουστεί η φράση ότι η τέλεια μηχανή της “Μπάρσα” χωλαίνει στον “άσσο”.

Η υπόσχεση

Ο Βαλντές στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και μέσω της καλοκαιρινής προετοιμασίας, είχε δηλώσει πως φέτος θα είναι η τελευταία του χρονιά στους “μπλαουγκράνα” και θα είναι η καλύτερη από όλες της -μέχρι στιγμής- καριέρας του, στο Καμπ Νόου.

Η φετινή

Μπαρσελόνα λόγω της πρόσληψης του Μαρτίνο, έχει αλλάξει κάπως το παιχνίδι της. Τα αμυντικά προβλήματα έχουν διογκωθεί και ο Αργνετινός τεχνικός προσπαθεί να κλείσε τις τρύπες στην άμυνα.

Εκτός από το 7-0 επί της Λεβάντε, όπου η Μπαρσελόνα πραγματοποίησε έναν υγιή περίπατο, στα υπόλοιπα παιχνίδια οι Καταλανοί χρειάστηκαν την συμβολή του Βαλντές.

Την περασμένη Τετάρτη, ο ίδιος ο τερματοφύλακας δήλωσε δημόσια ότι “αισθάνομαι πως δεχόμαστε περισσότερες ευκαιρίες. Φτάνουν περισσότερο στην περιοχή μας”.

Τη συγκεκριμένη δήλωση την έκανε μετά το παιχνίδι με τον Άγιαξ για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου παρά την νίκη με 4-0, ο Βαλντές πραγματοποίησε 4 σωτήριες επεμβάσεις, μία από αυτές, μάλιστα, σε πέναλτι.

Εναντίον της Ατλέτικο, στα δύο ματς του Ισπανικού Σούπερ Καπ, της Μάλαγα και της Βαλένθια, χρεώνονται τουλάχιστον 8 κορυφαίες αποκρούσεις στον Ισπανό τερματοφύλακα.

Επιδοκιμαστικά σχόλια

“Είναι ο καλύτερος όλων” δηλώνει ο κεντρικός αμυντικός της “Μπάρσα”, Μπαρτρά, με τον νεοφερμένο Νεϊμάρ να συμπληρώνει πως “είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχω δει στην καριέρα μου”.

Το Καμπ Νόου επευφημεί όλο και περισσότερο τον Βαλντές, ο οποίος αισθάνεται πιο σίγουρος από ποτέ για τον εαυτό του.

Παρότι όλοι του λένε να παραμείνει στην Μπαρσελόνα, η απόφασή του μοιάζει να είναι ειλημμένη. Στο τέλος της φετινής σεζόν θα είναι κάτοικος άλλης πολιτείας.

Επιμέλεια: Στέφανος Κλαμενάκος

Keywords
Τυχαία Θέματα