«Φρούριο» η Αθήνα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου – Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί

Επί ποδός θα τεθούν 7.000 αστυνομικοί τις επόμενες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της 40ης επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ η Τροχαία έχει προγραμματίσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από τον Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Την ίδια στιγμή έντονες είναι οι αναταράξεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, με τις Αρχές να επιδιώκουν την πρόληψη επεισοδίων και για αυτό οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής θα ενισχυθούν με αστυνομικούς από την περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδική ομάδα θα προσαγάγει άτομα

που θα κουβαλάνε αντικείμενα, τα οποία κατά την κρίση της αστυνομίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια.

Ακόμη, έχει αποφασιστεί να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή και έντονη φύλαξη των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής αλλά και του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή.

Οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν όπως κάθε χρόνο το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου θα αναλάβουν φοιτητές και καθηγητές. Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15.00.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα που θα λάβει η Τροχαία για σήμερα και αύριο, γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως και την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τα μέτρα θα κορυφωθούν την Κυριακή, όπου θα πραγματοποιηθεί και η πορεία.

Πρακτικά, σταδιακά οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους: Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες σε αυτές οδούς. Λόγω της πορείας, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Πηγή φωτογραφίας: Fosphotos.com

The post «Φρούριο» η Αθήνα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου – Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα