«Φρένο» από ΕΕ σε Google και Yahoo για τα στοιχεία πολιτών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκάσει τις αμερικανικές εταιρίες του διαδικτύου – Google και Yahoo- να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα, πριν δώσουν στοιχεία Ευρωπαίων πολιτών σε αμερικανικές αρχές, ακόμα και αν καταζητούνται στις ΗΠΑ, ειδάλλως θα τιμωρούνται με τσουχτερά πρόστιμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα ” New York Times”.

Η

υπόθεση κατασκοπίας της NSA σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, διπλωματών και αρχηγών κρατών έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερο κόστος για τις ΗΠΑ, αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο σχετικό δημοσίευμα.

Εκφράζονται φόβοι και ανησυχίες πως οι συνέπειες για τις ΗΠΑ αναμένεται να είναι τεράστιες, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, καθώς η ΕΕ «ετοιμάζει» αντίποινα , καθώς όπως τονίζει η New York Times η εποχή του Ψυχρού Πολέμου όπου οι υπηρεσίες των ΗΠΑ έκαναν ότι ήθελαν στην Ευρώπη έχει παρέλθει.

Τέτοιου είδους ενέργειες από την πλευρά της Ευρώπης κατά των ΗΠΑ, θα φάνταζαν απίθανες την περίοδο της εποχής του “Ψυχρού Πολέμου” και υπογραμμίζει ότι το επιχείρημα των ΗΠΑ πως «όλοι υποκλέπτουν δεδομένα» δεν γίνεται αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αφορμή την έντονη ενόχληση της Ε.Ε η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών,Τζέν Πσάκι δήλωσε «οι ΗΠΑ συλλέγουν πληροφορίες γιατί τις χρειάζονται και όχι γιατί απλώς μπορούν να το κάνουν».

Παράλληλα παραδέχτηκε ότι «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η δημοσιοποίηση των πληροφοριών έχει δημιουργήσει στιγμές έντασης με ορισμένους από τους συμμάχους μας», συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ διεξάγουν συνομιλίες με τους συμμάχους αυτούς, αναφερόμενη στη γερμανική αντιπροσωπεία που αναμένεται προσεχώς στην Ουάσιγκτον.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέχισε λέγοντας ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από υψηλόβαθμη ομάδα εμπειρογνωμόνων να εξετάσει την κατάσταση όπως αυτή έχει εξελιχθεί καθώς και τις συνέπειές που θα έχει στην εξωτερική πολιτική.

The post «Φρένο» από ΕΕ σε Google και Yahoo για τα στοιχεία πολιτών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα