Φήμες για παραίτηση Παναγιωτόπουλου

Εντείνονται οι φήμες για τη στάση που θα τηρήσει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά το άδειασμα που έφαγε από το υπουργείο Οικονομικών ότι οι περικοπές που πρότεινε το ΥΕΘΑ δεν ήταν “πειστικές”.

Με εντολή του Γιάννη Στουρνάρα το θέμα μαζεύτηκε, αλλά η οι διαρρ5οές κύκλων του και η διαβεβαίωση που δίνει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί άλλες περικοπές ,γιατί θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας, προκαλεί μείζον κυβερνητικό θέμα.

Σύμφωνα

με το onalert, ο Π.Παναγιωτόπουλος που εμφανίζεται ως ένας από τους “γνήσιους εκπροσώπους της λαϊκής δεξιάς”, έχει εδώ και καιρό αφήσει να αιωρείται η αίσθηση ,ότι ακόμη και η παραίτηση είναι μέσα στις επιλογές του.

Η φθορά που ήδη έχει υποστεί λόγω των επικείμενων νέων περικοπών στους στρατιωτικούς είναι μεγάλη.Από την άλλη μία παραίτηση για λόγους που έχουν να κάνουν με “την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία” , ενδεχομένως να θεωρείται κίνηση με πολιτικό κέρδος.

Βέβαια η αλήθεια είναι όπως πάντα κάπου στη μέση. Το ΥΕΘΑ έχει “ματώσει” από τις περικοπές αλλά αυτές ήταν πάντα προς τη λάθος κατεύθυνση και στόχευαν πάντα το προσωπικό των ΕΔ.

Ο Παναγιωτόπουλος γνώριζε τις άγριες διαθέσεις της τρόϊκας και άρα θα έπρεπε να είχε τολμήσει να πάει στις συναντήσεις και τις συσκέψεις με εξίσου “τολμηρή” πρόταση περικοπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα