Έξυπνες συμβουλές για τέλεια και απαλά πόδια!

Είναι εύκολο, γρήγορο και πολύ οικονομικό αλλά πολλές φορές το ξύρισμα των ποδιών αφήνει το δέρμα του ξηρό και ερεθισμένο (ειδικά τώρα το καλοκαίρι). Μην ανησυχείς. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τρόπο αποτρίχωσης, μόνο να θυμάσαι τους κανόνες του σωστού ξυρίσματος:

1. Ξυρίσου αφού πλυθείς

Κάνε μπάνιο με ζεστό νερό για τουλάχιστον 2-3 λεπτά πριν ξυριστείς. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσεις το δέρμα σου από τυχών ακαθαρσίες και νεκρά κύτταρα που με το ξυραφάκι μπορεί να σου προκαλέσουν κάποιο ερεθισμό.

2. Στέγνωσε το ξυραφάκι σου

Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνεις το ξυραφάκι

σου μετά το ξύρισμα, καθώς η περιττή υγρασία μπορεί να δημιουργήσει μούχλα και οι επιπτώσεις να φανούν στο σώμα σου ακόμα και μέσω του σταφυλόκοκκου. Επομένως, όταν τελειώσεις να το χρησιμοποιείς καθάρισε το και φύλαξε το σε ένα στεγνό μέρος μέχρι την επόμενη φορά που θα το ξαναχρειαστείς.

3. Ανανέωνε το ξυραφάκι σου ανά 5-6 ξυρίσματα

Εάν μπορείς ανανέωνε το ξυραφάκι σου όσο πιο συχνά γίνεται, πριν ακόμα αυτό χαλάσει. Έτσι τα αποτελέσματα θα είναι πιο εμφανή και θα κρατήσουν πολύ περισσότερο.

4. Μην ξεχνάς τα μη εμφανή σημεία

Όπως αναφέρει το joytv.gr, για να αποτρέψεις τον οποιοδήποτε ερεθισμό, είναι καλό να ξυρίζεις την τριχοφυΐα σου κόντρα στην φορά της τρίχας. Ωστόσο επειδή πολλές τρίχες είναι αρκετά ατίθασες, ειδικά στο bikini, είναι καλό να ξυρίζεσαι σε όλες τις κατευθύνσεις με φορά προς τα κάτω αλλά και προς τα πάνω.

5. Άπλωσε αρκετό ξυριστικό αφρό ή κρέμα

Εάν χρειαστεί να περάσεις κάποια περιοχή παραπάνω από μία φορά, τότε είναι καλό να χρησιμοποιήσεις και πάλι το ειδικό gel ή αφρό ή κρέμα για το ξύρισμα. Με αυτόν τον τρόπο οι πιθανότητες για ερεθισμούς θα ελαχιστοποιηθούν και η διαδικασία θα διευκολυνθεί αρκετά καθώς οι τρίχες θα έχουν την ευκαιρία να μαλακώσουν πριν κοπούν. Στην περίπτωση που δεν σου βρίσκεται πρόχειρο κάποιο ειδικό προϊόν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο αφρόλουτρο ή κρέμα σώματος που θα σου αποφέρει παρόμοια αποτελέσματα.

6. Πάτα γερά

Ένα ολισθηρό και βρεγμένο έδαφος όπως αυτό του ντουζ μπορεί να μην αποτελεί το κατάλληλο περιβάλλον για την ισορροπία που χρειάζεσαι όταν ξυρίζεσαι. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι πατάς κάπου σταθερά ή ότι κάθεσαι ούτως ώστε να προλάβεις τυχών τραυματισμούς ή κοψίματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα