Εξαρθρώθηκε η συμμορία των ληστών που ευθυνόταν για τη δολοφονία του 30χρονου στη Καισαριανή

Οι «ληστές με τα καλάσνικοφ» μια άγρια συμμορία, που ευθύνεται για την δολοφονία ενός 30χρονου στην Καισαριανή, σωρεία ένοπλων ληστειών σε καταστήματα και σπίτια όπως και ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τους αλβανούς κακοποιούς με τα καλάσνικοφ, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ευθύνονται για τουλάχιστον έξι ένοπλες συμπλοκές με την Αστυνομία, την εν ψυχρώ δολοφονία 30χρονου

στην Καισαριανή, αλλά και για δεκάδες διαρρήξεις και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Παγκράτι, ο Υμηττός, η Ηλιούπολη, η Καισαριανή και άλλες.

Ύστερα από συστηματική έρευνα της αστυνομίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο από τους επικίνδυνους κακοποιούς, που αποτελούσαν υποομάδα μεγαλύτερης συμμορίας,τα μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί τμηματικά από τις διωκτικές αρχές.

Μετά από εκείνες τις συλλήψεις, πριν από περίπου ένα χρόνο, πολλά από τα μέλη της διέφυγαν στην Αλβανία και επέστρεψαν ξανά για να συνεχίσουν την εγκληματική δράση τους. Πρόκειται για δύο άνδρες, περίπου 30 χρόνων, οι οποίοι από την ηλικία των 15 χρόνων, απασχόλησαν τις αστυνομικές αρχές με κλοπές και διαρρήξεις.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, «εξελίχθηκαν» γρήγορα, στελέχωσαν εγκληματικές συμμορίες και με βαρύ οπλισμό προέβαιναν σε κάθε είδους ληστρικές επιδρομές, εισβάλλοντας σε σπίτια, περίπτερα, κοσμηματοπωλεία και άλλα καταστήματα, χωρίς να διστάζουν να πυροβολούν θύματα και αστυνομικούς που επιχειρούσαν να αντιδράσουν ή να τους καταδιώξουν.

Στις αρχές του Ιουνίου του 2012 δύο αδέρφια 30 και 32 ετών έπεσαν θύματα των επικύνδινων κακοποιών, ξύπνησαν όταν άκουσαν τον συναγερμό του οχήματός τους. Από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Καισαριανή, είδαν τους δράστες να το κλέβουν και κατέβηκαν να τους εμποδίσουν. Λίγα λεπτά μετά, ο 30χρονος έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του καλάσνικοφ και ο αδελφός του τραυματιζόταν σοβαρά. Ο 30χρονος, μόλις είχε γυρίσει από το κατάστημα που δούλευε ως σεφ, πάρκαρε το αυτοκίνητο στην πυλωτή της πολυκατοικίας και ανέβηκε στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου. Αφού πάτησε το συναγερμό του αυτοκινήτου, άνοιξε τον υπολογιστή του να διαβάσει κάποια e-mails. Από την μπαλκονόπορτα άκουσε τη σειρήνα του αυτοκινήτου να ηχεί και έντονη φασαρία. Πήγε στην κουζίνα, άρπαξε ένα μαχαίρι και κατέβηκε στην πυλωτή να δει τι συμβαίνει. Εκεί ήρθε τετ- α – τετ με τους δύο κουκουλοφόρους που είχαν ανοίξει το αυτοκίνητο και προσπαθούσαν να το πάρουν και να φύγουν. Ο 30χρονος ζήτησε βοήθεια από τον αδερφό του και προσπάθησε να σταματήσει τους ληστές. Τη στιγμή που έφθασε στο ισόγειο ο αδερφός του 30χρονου ένας τρίτος κουκουλοφόρος που είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου, πετάχτηκε από το σκοτάδι, σήκωσε το καλάζνικοφ, σημάδεψε τα παιδιά και πίεσε τη σκανδάλη. Οι σφαίρες καρφώθηκαν στην αριστερή κλείδα και στη συνέχεια ο δολοφόνος τον πλησίασε όπως είχε πέσει αιμόφυρτος και από απόσταση ενός μέτρου τον πυροβολησε στην καρδιά δίνοντας τη χαριστική βολή. Ο αδερφός του στάθηκε πιο τυχερός καθώς οι σφαίρες τον βρήκαν στην κοιλιά. Σοβαρά τραυματισμένος πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή. Οι αστυνομικοί είχαν θεωρήσει υπεύθυνους τη συμμορία με τα καλάσνικοφ και είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Λίγο καιρό αργότερα, έπεσαν πάνω τους οι αστυνομικοί στην περιοχή του Ζωγράφου και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, τέσσερις ληστές με καλάσνικοφ μπήκαν σε πιτσαρία στην οδό Κουσίδου για να τη ληστέψουν. Βγαίνοντας στον δρόμο, τους εντόπισε ομάδα ΔΙΑΣ που περιπολούσε, και ακολούθησε καταιγισμός πυρών.

Στο Παγκράτι σε τυχαίο έλεγχο ύποπτου οχήματος, αποδείχθηκε πως οι επιβάτες ήταν μέλη της συμμορίας και για να διαφύγουν πέταξαν στους αστυνομικούς χειροβομβίδα, αδιαφορώντας για τις ζωές των περαστικών. Σε λίγες ώρες ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας θα προβεί σε ανακοινώσεις για την υπόθεση σύλληψης των αδίστακτων κακοποιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα