«Εξαφάνισαν» έκθεση της Κομισιόν κατά της Γερμανίας

Στον ιστότοπο της Κομισιόν αναρτήθηκε την Δευτέρα έκθεση κόλαφος της Ευρωπαικής Ένωσης κατά της Γερμανίας, η οποία «εξαφανίστηκε» μέσα σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με τους Financial Times η συγκεκριμένη έκθεση αναφερόταν στην δημοσιονομική πολιτική της Γερμανίας που δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη κρίση στην Ευρώζώνη και έφερε σε δύσκολη θέση χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Το

συγκεκριμένο γεγονός έχουν σχολιάσει και πολλοί οικονομολόγο οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μια λιτότητα η οποία υιοθετείται από όλες της χώρες της Ευρωζώνης ταυτόχρονα κατά την διάρκεια της κρίσης, σπρώχνει την Ευρωπαϊκή οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση, πλήττοντας ιδιαίτερα τις αδύναμες οικονομίες όπως η Ελλάδα.

Αυτό που ξάφνιασε το Βερολίνο ήταν ότι η συγκεκριμένη έκθεση προερχόταν από το διευθυντήριο οικονομικών και χρηματοοικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν, ενώ είχε την υπογραφή του Βρετανού οικονομολόγου Jan in ‘t Veld, ο οποίος τονίζει πως η Γερμανία είχε «μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο» από ότι πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της κρίσης όπως επίσης και «ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού λόγω της φυγής κεφαλαίων προς τις ασφαλείς τοποθετήσεις».

Ωστόσο, αντί να δαπανήσει για να δώσει ώθηση σε ανάπτυξη που θα μπορούσε να μεταφερθεί και στις χώρες που πλήττονται έντονα από την κρίση, η Γερμανία αποφάσισε να μειώσει τις δαπάνες της, καθιστώντας πιο δύσκολο για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία να αντιστρέψουν το κλίμα στις δικές τους οικονομίες.

Όπως εκτιμάται, μέσω της ανάπτυξης στο εξωτερικό, οι χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε ανάπτυξη.

Η συγκεκριμένη έκθεση είχε δημοσιευθεί την Δευτέρα και μετά από μερικές ώρες αποσύρθηκε βγάζοντας την ξανά στη δημοσιότητα το Brussels Blog των Financial Times. Μετά τον «σάλο« που προκλήθηκε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν πως η έκθεση θα ξαναδημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Κομισιόν.

The post «Εξαφάνισαν» έκθεση της Κομισιόν κατά της Γερμανίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα