Ευρωπαϊκό δίκτυο επικοινωνιών – ανεξάρτητο από τις ΗΠΑ προτείνει η Μέρκελ

Στην επικείμενη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να θέσει προς συζήτηση τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου επικοινωνιών το οποίο θα παρακάμπτει τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, αποσκοπώντας στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται ήδη τη δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου για

την προστασία των προσωπικών δεδομένων συνυπολογίζοντας τα διαφορετικά επίπεδα ιδιωτικότητας των 28 κρατών μελών.

«Πολλές χώρες έχουν χαμηλότερα επίπεδα προστασίας δεδομένων από τη Γερμανία και δεν θέλουμε οι νόμοι μας για την ιδιωτικότητα να μετριαστούν», είπε η Μέρκελ, προσθέτοντας πως εταιρίες όπως η Google και το Facebook βασίζουν τις επιχειρήσεις τους σε χώρες με τη χαμηλότερη ασφάλεια. «Αυτό δεν είναι λογικό για την Ευρώπη», πρόσθεσε. «Θα μιλήσουμε στη Γαλλία για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διατηρήσουμε υψηλά επίπεδα ασφάλειας των δεδομένων».

Το σκάνδαλο της διεθνούς παρακολούθησης που ξέσπασε μετά τις αποκαλύψεις του πρώην τεχνικού της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν σε συνδυασμό με την αποκάλυψη ότι το κινητό τηλέφωνο της Μέρκελ ήταν υπό παρακολούθηση συντάραξε τη Γερμανία και δημιούργησε διπλωματικούς τριγμούς ανάμεσα στο Βερολίνο και στην Ουάσινγκτον, ενώ έκτοτε οι προσπάθειες της Γερμανίας να προωθήσει συμφωνία «μη κατασκοπείας» με τις ΗΠΑ έχουν αποβεί άκαρπες.

Η Μέρκελ είπε πως άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη Γαλλο-Γερμανική σύνοδο την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι η συνεργασία για την κλιματική αλλαγή καθώς και η πολιτική ασφάλειας σε σχέση με τις ένοπλες συγκρούσεις στην Αφρική.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / The Council of the European Union

The post Ευρωπαϊκό δίκτυο επικοινωνιών – ανεξάρτητο από τις ΗΠΑ προτείνει η Μέρκελ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα