Ευάγγελος Βενιζέλος: «Τώρα θέλουμε μέτρα ανάπτυξης»

Μιλώντας στη Βρετανική εφημερίδα Independent ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως η Ελλάδα, έχει ήδη διανύσει τα 2\3 του δρόμου της κρίσης και πλέον δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξη για την ανάπτυξη της οικονομίας.

«Είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουμε το στόχο μας με αρνητική ανάπτυξη ή με πολύ μικρή θετική ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο. Κάτι σαν συγκεκριμένα προγράμματα ώστε

να βάλουμε τέλος στην κατάσταση με την ανεργία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι η χώρα έχουν περάσει έξι χρόνια οικονομικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων δύο ετών πριν από την αποδοχή της πραγματικής κατάστασης και ότι τώρα χρειάζεται απεγνωσμένα τους θεσμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ να της επιτρέψουν να εφαρμόσει μέτρα που ενισχύουν την ανάπτυξη αντί για περισσότερο δημοσιονομικό σφίξιμο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε επίσης ότι πλέον το Λονδίνο και όχι η Ελβετία είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες φοροφυγάδες. Όπως γράφει η εφημερίδα, έχοντας ο ίδιος επικριθεί για ανεπαρκή αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής, σημείωσε ότι διαπραγματεύτηκε το τέλος της τραπεζικής μυστικότητας από την Ελβετία, με το Λονδίνο να καθίσταται πια ο πρώτος προορισμός για όσους Έλληνες θέλουν να κρύψουν χρήματα.

Η Independent υπενθυμίζει ότι Έλληνες εκατομμυριούχοι έχουν αγοράσει ακριβά ακίνητα σε πολυτελείς περιοχές του Λονδίνου, ενώ κάνουν και χρήση των τραπεζικών υπηρεσιών του Σίτι.
Keywords
Τυχαία Θέματα